Ζάκυνθος

1.2 εκ. Ευρώ έχει απορροφήσει το συγκρότημα του Αγγερικού

Να ολοκληρώσουν τις εργασίες που έχουν αναλάβει το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων από τους δύο εργολάβους, που έχουν αναλάβει τις παρεμβάσεις στο πολύπαθο συγκρότημα του Αγγερικού.

Στόχος είναι η νέα σχολική χρονιά να βρει – επιτέλους- τους μαθητές και τους καθηγητές σε νέα εργαστήρια και αίθουσες, δεδομένου ότι από το 2006 μέχρι και σήμερα,  στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ και στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου αντίστοιχα!

Μέχρι στιγμής, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων έχουν καταβληθεί στους δύο αναδόχους το ποσό των 1.227.000 Ευρώ και ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών που έχουν αναλάβει για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας, για την ανακατασκευή δύο κτηρίων του συγκροτήματος και για την αναβάθμιση των υπόλοιπων τεσσάρων, εκκρεμεί η προκήρυξη για την κατασκευή ενός νέου κτηρίου, στη θέση του Κ8 που κατεδαφίστηκε τον περασμένο Φλεβάρη.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την απάντηση που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, για τις εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών και Δικτύων, κάνει λόγο για άμεση και επιτακτική ανάγκη των κτιριακών συγκροτημάτων στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Κήρυκα.

Όπως επισημαίνει,  σήμερα η λειτουργία του σχολείου στηρίζεται στις προκατασκευασμένες αίθουσες και τις τρεις λυόμενες, οι οποίες δεν έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές αερισμού και φωτισμού, είναι λάθος τοποθετημένες και κυρίως περιορισμένης χωρητικότητας.

Στην απάντηση που δόθηκε στις 22 Μάη, ο Υφυπουργός Παιδείας Π. Παπαθεωδόρου παραπέμπει το θέμα στο Υπουργείο Υποδομών, στην εποπτεία του οποίου έχει μεταφερθεί η εποπτεία του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων.

Στη δική του απάντηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Σ. Καλογιάννης, αναφέρει αναλυτικότερα, πως από τον ΟΣΚ υλοποιούνται δύο έργα:

α) Αυτό της αποκατάστασης της στατικής επάρκειας, της αναβάθμιση και της ανακατασκευής σε δύο κτίρια του συγκροτήματος του ΤΕΕ Ζακύνθου, με προϋπολογισμό 1,3 εκ ευρώ.

β) Αυτό της αναβάθμισης 4 κτηρίων (Κ1/Κ2/Κ7 και κ11) του ΤΕΕ.

Για το πρώτο έργο έχουν καταβληθεί 863.000 Ευρώ και πρόσφατα υπεβλήθη στον ΟΣΚ τρέχον λογαριασμός ύψους 146.000 Ευρώ και για το δεύτερο έργο, έχουν καταβληθεί 391.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κοπανάς, το τελευταίο διάστημα κλιμάκιο του ΟΣΚ έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη Ζάκυνθο για να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών, ενώ στόχος είναι μέσα στο Καλοκαίρι να παραδοθεί οπωσδήποτε το νέο κτήριο των εργαστηρίων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *