Ζάκυνθος

Όργιο κατασπατάλησης στο Δήμο καταγγέλει ο Βουλευτής

Παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του θεωρεί ο Βουλευτής το Δήμο Ζακυνθίων και τεκμηρίωσε την άποψή του αυτή μιλώντας με στοιχεία στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σταύρος Κοντονής μίλησε στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τη μεταφορά των μαθητών και στάθηκε στο θέμα του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση διανέμει τα κονδύλια στην εκπαίδευση που οδηγούν σε κοινωνικές διακρίσεις. Με την ευκαιρία αυτής της τοποθέτησης ο Βουλευτής Ζακύνθου αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου και είπε ότι γίνεται όργιο κατασπατάλησης χρημάτων ενώ σημείωσε ότι αυτές οι πρακτικές οδηγούν στην απαξίωση των θεσμών και αυτών που τους υπηρετούν.

Ο κ. Κοντονής έδωσε στοιχεία για τα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος για ειδικούς συμβούλους και συμβούλους σε θέματα τύπου και ενημέρωσης λέγοντας τα εξής:

«Από την άλλη πλευρά, στους Δήμους συντελείται, δυστυχώς, ένα όργιο κατασπατάλησης πόρων και παροχών σε “ημετέρους”. Στον Δήμο Ζακύνθου ειδικότερα, όπως με ερώτησή του ο σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αναφέρει ήδη από τον Απρίλιο του 2010,  η πρόσληψη δυο ειδικών συμβούλων προκάλεσε μέσα σε δύο χρόνια δαπάνη του ύψους των 60.000 ευρώ, σε εποχές σκληρής λιτότητας! Ενώ, όπως πληροφορούμαι, επίκειται η πρόσληψη και μιας ακόμη ειδικής συμβούλου για να κρατά το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου. Αυτές οι καταστάσεις  συντελούν στην απαξίωση τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα των οργανισμών του Δημοσίου, σε μια περίοδο όπου η κατασυκοφάντηση της δημόσιας υπηρεσίας πάει μαζί με την γενική της εκποίηση».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *