Κόσμος

Όλι Ρεν: Πάμε για ανάκαμψη το 2013

Την εκτίμηση ότι τα χειρότερα όσον αφορά στην κρίση της Ευρωζώνης έχουν περάσει διατύπωσε ο Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών θεμάτων Όλι Ρεν, παρά το ότι όπως είπε, η ανάκαμψη θα είναι πιο αργή από τις αρχικές προβλέψεις.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς αν η ανάκαμψη θα ξεκινήσει το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο, αλλά θα ξεκινήσει το επόμενο έτος», σημείωσε σε δηλώσεις του από το Ελσίνκι. Πρόσθεσε επίσης ότι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της οικονομίας στην Ευρωζώνη την Πέμπτη «θα πρέπει να λειτουργήσουν ως υπενθύμιση» για τη λήψη αποφάσεων, τόσο από τις χώρες-μέλη όσο και από την νομισματική ένωση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας, επισήμανε ότι θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον στόχο που έχει τεθεί για την Ελλάδα. «Θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις του (προγράμματος) στις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα εντός του Σαββατοκύριακου και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», διευκρίνισε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *