Ελλάδα

Χωρίς πλοία για 48 ώρες, εγκαταλείπει η κυβέρνηση το σχέδιο της επιστράτευσης

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία ώς τα μεσάνυχτα της Μ.Τετάρτης, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προχώρησε στην 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει. Πάντως, για «χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού» κάνουν λόγο ξενοδόχοι και επιχειρηματίες, κυρίως νησιωτικών περιοχών.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης ομάδες περιφρούρησης της απεργίας βρίσκονται στον Πειραιά μπροστά από πλοία τα οποία ωστόσο έχουν κλειστούς τους καταπέλτες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει Το Βήμα, περί τα 70 άτομα έχουν συγκεντρωθεί σε προβλήτα του Πειραιά απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ μια άλλη ομάδα απεργών έχει συγκεντρωθεί σε προβλήτα πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, αν και είχε διαμηνύσει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, φαίνεται πως τελικά δεν θα προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτεργατών.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρισκόταν τη Μ.Δευτέρα σε επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι εν τέλει αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στο μέτρο της επιστράτευσης, παρά μόνο εάν η ΠΝΟ θελήσει τη συνέχιση της απεργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιστράτευση των ναυτεργατών ελήφθη με γνώμονα ότι ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ελάχιστα πρακτικά αποτελέσματα, ενώ ενδεχομένως θα πυροδοτούσε ένταση, ακόμα και επεισόδια στα λιμάνια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *