Ελλάδα

“Φωτιά” η ατζέντα του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου

Φωτιά και λάβρα είναι η ατζέντα αλλά και οι προσωπικές σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, στοιχεία που βρίσκονται ήδη στα χέρια του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου της μίζας.

Τα έγγραφα αυτά ντοκουμέντα, που φαίνεται να δένουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση, έχουν  κατασχεθεί από το γραφείο του πρώην υπουργού στην Κομνά Τράκα και από το σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την ημέρα της σύλληψης του πρώην υπουργού και της εμφάνισής του στις εισαγγελικές αρχές. Τα έγγραφα είναι χιλιάδες και αφορούν στο διάστημα από το 1982 έως τις αρχές του 2012!
Από ένα μέρος των στοιχείων αυτών προκύπτει πως ο πρώην υπουργός ζητούσε επιτακτικά από κάποιο πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για τον Γιάννη Σμπώκο – να του επιστρέψει πίσω 1 εκατ. ευρώ (!).Όπως φαίνεται από τα γραφόμενα του Α. Τσοχατζόπουλου, το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι πολιτικό ή κάποιος συνεργάτης του το διάστημα που ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν παντοδύναμος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.
Καταρχάς, στις προσωπικές σημειώσεις  που τηρούσε ο πρώην υπουργός, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται αναφορές σε ονόματα δικαστών που χειρίστηκαν την  υπόθεσή του (Ελένη Ράικου, Ελένη Σίσκου Ευγενία Κυβέλου) σε συνδυασμό με τα ονόματα άλλων δικαστικών λειτουργών, που κατά τη γνώμη του Άκη Τσοχατζόπουλου, στηρίζουν τις παραπάνω εισαγγελείς στις έρευνες που διενεργούν για το πρόσωπό του.
Ακόμη, στο προσωπικό ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν απλές αναφορές ονομάτων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών για ραντεβού που σχεδίαζε να έχει μαζί τους καθώς επίσης και άλλα πρόσωπα που αναφέρονται με τα αρχικά τους είτε με κωδικές ονομασίες όπως «Boskos».
Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για απειλές που φέρεται να δέχονταν, ενώ από τα γραφόμενά του προκύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε …ξεμείνει από χρήματα!
«Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου» αναφέρει στις χειρόγραφες σημειώσεις του ο πρώην υπουργός.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *