Ελλάδα

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση. Η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Λύση στον «γόρδιο δεσμό» του Δημοσίου βρίσκει η κυβέρνηση, μέσα από την απόφαση για αποπομπή όσων δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ασχέτως εάν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις ή όχι.

Στο «παρά πέντε» της άφιξης της τρόικας και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, το Μέγαρο Μαξίμου με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζει μια συγκεκριμένη πρόταση προς τους δανειστές της χώρας μας που αφορά την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας σε 2.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Η κυβέρνηση, με νέα νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα προωθήσει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, θα διακόπτει πλήρως τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων και εφόσον δικαιωθούν στο μέλλον, όταν υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, τότε θα επιστρέφουν στην εργασία τους, λαμβάνοντας και τους μισθούς που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της δικαστικής τους εμπλοκής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *