Ελλάδα

Τσίπρας: «Οι Έλληνες υπήρξαν πειραματόζωα της λιτότητας»

 

«Να σταματήσει το πείραμα» των πολιτικών λιτότητας που επιδιώχθηκαν στο όνομα της επίλυσης της κρίσης, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα The Guardian. «(Η Ελλάδα) επιλέχθηκε να είναι το πείραμα για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ και οι Έλληνες υπήρξαν τα πειραματόζωα» υποστήριξε.
«Εάν το πείραμα συνεχιστεί, τότε θα θεωρηθεί επιτυχημένο και οι πολιτικές αυτές θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσει το πείραμα. Δεν θα είναι νίκη μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ποτέ η χώρα δεν βρισκόταν σε τόσο άσχημη κατάσταση.

«Ήττα είναι η μάχη που δεν δίνεται» λέει ο Έλληνας πολιτικός και όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά εάν φοβάται, εκείνος απαντά: «Θα φοβόμουν εάν συνεχίζαμε σε αυτόν τον δρόμο, έναν δρόμο προς την κοινωνική κόλαση […] Όταν κάποιος παλεύει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει και εμείς παλεύουμε για να κερδίσουμε».
Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι δεν τάσσεται κατά του ευρώ ή της Ευρωζώνης και δηλώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «έχει τεράστια κοινωνική ευθύνη».
«Δεν επιθυμούμε να εκβιάσουμε, θέλουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι ο τρόπος που έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει την Ελλάδα είναι αντι-παραγωγικός. Είναι σαν να πετάει κάποιος χρήματα σε έναν λάκο χωρίς πάτο» προσθέτει.
«Οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα καθορίσουν όχι μόνο τι θα συμβεί εδώ, αλλά τι θα συμβεί σε διεθνές επίπεδο» δηλώνει και τονίζει ότι η μάχη δεν είναι προσωπική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *