Κόσμος

Το Τελεσίγραφο της τρόικας ”Αν δεν γίνουν τώρα όλες οι αλλαγές θα χρεοκοπήσετε”

Στις 16 Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα αυτή την φορά δεν θα έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα όπως στην προηγούμενη επίσκεψή καθώς η περίοδος χάριτος που έδωσε στη νέα κυβέρνηση τελείωσε.

 

Οι επιθεωρητές της τρόικας πρόκειται να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί και δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα περιθώριο όσον αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας μας σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να μας δώσουν την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, εξετάζεται να ενσωματωθεί μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων και των επιδομάτων του Πάσχα και καλοκαιρινής άδειας στον μηνιαίο μισθό, καταργώντας ουσιαστικά τον 14ο μισθό.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με την κίνηση αυτή, που παρακάμπτει τη Βουλή και δεν προϋποθέτει συναίνεση των κοινωνικών φορέων, επιχειρείται να ικανοποιηθεί ένας απο τους βασικούς όρους που έθεσε εκ νέου η τρόικα με επιστολή της προς το υπουργείο εργασίας, στην οποία επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα ανασταλεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη από τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *