Ζάκυνθος

Το Δασαρχείο παρεμβαίνει στα σχέδια για το πλάτωμα του Ναυαγίου

Οι τελευταίες επαφές που έγιναν από τους φορείς της Ζακύνθου στο Υπουργείο Τουρισμού για το θέμα της διαχείρισης του Ναυαγίου και συγκεκριμένα στο πλάτωμα, σηματοδοτούν νέο κύκλο προβληματισμού για το πώς μπορούν να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες όχι μόνο για την αξιοποίηση της περιοχής, αλλά κυρίως για να καταστεί ένας ασφαλής χώρος για τους χιλιάδες επισκέπτες.

Κληθείς από την εφημερίδα μας να σχολιάσει τις τελευταίες ανακοινώσεις που έγιναν μετά την σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, ο Διευθυντής Δασών Δ. Σκαλτσογιάννης θύμισε για ακόμη μια φορά πως η περιοχή έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και η όποια παρέμβαση θα πρέπει να γίνει αφού πρώτα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις. Σημειώνουμε πως λόγω του χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκτασης, αφενός για τα κτίσματα που κατασκευάστηκαν εκεί από την Εκκλησία κατά το παρελθόν υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης, αφετέρου στον μοναδικό δρόμο που καταλήγει το πλάτωμα έχει απαγορευτεί η πρόσβαση από Ι.Χ καθώς πρόκειται για δρόμο δασικό.

Θυμίζουμε πως οι προτάσεις που διατυπώθηκαν και από το Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Τουρισμού, αφορούσαν τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης αλλά και τη διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγούν στο πλάτωμα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής. Αυτές οι προτάσεις βρίσκουν σύμφωνη τη Διεύθυνση Δασών που όμως ζητά να υποβληθούν οι σχετικές μελέτες.

Μ.Π.

Ένα σχόλιο

  1. Θα πυροβολούνται οι παραβάτες η όχι πρός το παρόν?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *