Ελλάδα

Τον γύρο του κόσμου έκανε η δεύτερη επίταξη

Με εκτενή ρεπορτάζ και δηλώσεις τόσο από μέρους της κυβέρνησης όσο και των απεργών, τα διεθνή ΜΜΕ φιλοξενούν την είδηση της επίταξης των ναυτεργατών, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που εφαρμόζεται στη χώρα μας ένα μέτρο «έκτακτης ανάγκης».

Το BBC στο ρεπορτάζ του επισημαίνει ότι η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των ναυτεργατών έγινε μετά από 6ήμερη απεργία που έκοψε οποιαδήποτε επικοινωνία της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά. Φιλοξενώντας τόσο τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Κωστή Μουρουσούλη όσο και του γ.γ. της ΠΝΟ μετά την ανακοίνωση της απόφασης, κ. Γιάννη Χαλά, παρατηρεί πως: «Κατά τη διάρκεια της απεργίας του Μετρό, η Δημοκρατική Αριστερά, το μικρότερο κόμμα της τρικομματικής συγκυβέρνησης, είχε χαρακτηρίσει το μέτρο της πολιτικής επίταξης ως μια υπερβολική επιλογή».

Η Washington Post υπενθυμίζει πως αυτή είναι «η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες που η ελληνική κυβέρνηση κάνει χρήση ενός νόμου που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», αυτό της επίταξης απεργών.

Η ισπανική El Pais, από την άλλη, ξεκινά το εκτενές της άρθρο για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα γράφοντας ότι οι ιστοσελίδες που ενημερώνουν για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις στη χώρα μας δεν σταματούν να ανανεώνονται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *