Ελλάδα

Τη δικαιοσύνη καλεί να επισπεύσει ο Λέανδρος Ρακιντζής

Την ετήσια έκθεση του παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής και η όλη συζήτηση διανθίστηκε από αποκαλυπτικές αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

«H διαφθορά μειώθηκε κατά ποιότητα, δηλαδή έγινε πιο φτηνό το φακελάκι. Τα πάντα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση. Ευτυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δουλεύουν καλά», επισήμανε ο κ. Ρακιντζής.

Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης επέκρινε τους δικαστές ότι καθυστερούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την εποχή του δίκαζαν «μέχρι τις 4 το πρωί».

«Η Δικαιοσύνη αργεί λίγο, αλλά πιστεύω να βρει το ρυθμό της. Πρέπει να βρει το ρυθμό της», είπε ο κ. Ρακιντζής.

«Αφού το λέτε εσείς, σαν παλιός δικαστής…», παρατήρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ήμουν 38 χρόνια δικαστής. Τότε βέβαια, είχαμε άλλους ρυθμούς, δικάζαμε μέχρι τις 4 το πρωί», τόνισε ο κ. Ρακιντζής και συνέχισε: «Πάντως τώρα, πρέπει οι δικαστές να καταβάλουν μια προσπάθεια, γιατί έχει μαζευτεί ένας τεράστιος όγκος υποθέσεων που πρέπει να διεκπεραιωθεί.  Και πρέπει να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη γιατί στον πόλεμο της διαφθοράς τελικός κριτής είναι η Δικαιοσύνη. Χωρίς καλή λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να έχουμε καλά αποτελέσματα. Εγώ τους στέλνω και πρέπει η Δικαιοσύνη να δουλέψει σωστά η δικαιοσύνη για να έχουμε σωστή απονομή της. Κάνω έκκληση λοιπόν, στους παλαιούς μου συναδέλφους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η Δικαιοσύνη».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *