Ελλάδα

Την εξαίρεση μικρών σκαφών από την υποχρέωση λειτουργίας δεύτερης τουαλέτας ζητά η Βουλευτής Ζακύνθου

Διευκρινίσεις για την τροπολογία που εισήγαγε προς ψήφιση από την Βουλή, λίγο πριν την διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών, έδωσε η Βουλευτής Μαρία Κλαυδιανού, υποστηρίζοντας πως η κίνησή της αυτή δεν έχει «ρουσφετολογική» σκοπιμότητα, ούτε αφορά άδεια για ψάρεμα με καλάθι και καθετή όπως λανθασμένα ανακοινώθηκε μέσα από πολλά αθηναϊκά Μ.Μ.Ε.

Πρέπει να τονιστεί πως με αφορμή την τροπολογία που εισήγαγε και στην συνέχεια απέσυρε ο Υπουργός Μ. Βορίδης για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, σε ρεπορτάζ στον αθηναϊκό τύπο αλλά και τηλεοπτικών σταθμών γίνεται εκτενής αναφορά σε πάνω από 80 τροπολογίες που εισήχθησαν το τελευταίο διάστημα από Βουλευτές, με σκοπό να ψηφιστούν με διαδικασίες εξπρές , πριν τη διάλυση της Βουλής.

Μια από τις τροπολογίες αυτές, είναι και αυτή που κατέθεσε η κ. Κλαυδιανού, μαζί με δύο συναδέλφους της και πιο συγκεκριμένα τους κ.κ Ρήγα, κ. Ζωίδη.

Η Βουλευτής Ζακύνθου, ανέφερε πως πράγματι κατέθεσε μια τροπολογία, που όμως δεν αφορά ψάρεμα και καθετή, αλλά την υποχρέωση μικρών τουριστικών σκαφών να διαθέτουν και δεύτερο αποχωρητήριο.

«Η τροπολογία αφορά 19 σκάφη, μήκους μέχρι 12 μέτρων ζακυνθινών πολιτών από τα Βόρεια του νησιού, που πραγματοποιούν ακτοπλοϊκές γραμμές προκειμένου να μεταφέρουν τουρίστες από διάφορα λιμάνια όπως Βολίμες και Πόρτο Βρώμι προς το Ναυάγιο. Ο πλους τους είναι συγκεκριμένης διάρκειας και είναι πολύ μικρότερος από την μια ώρα και για απόσταση μικρότερη από τα 6 μίλια. Με ένα αιφνιδιαστικό Προεδρικό Διάταγμα τα τέλή του 2011, οι ιδιοκτήτες αυτών των σκαφών είναι προετοιμασμένοι να κατασκευάσουν δεύτερο αποχωρητήριο στο σκάφος τους» σχολίασε η κ. Κλαυδιανού, κάνοντας γνωστό πως οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων σκαφών πρόσφατα την επισκέφτηκαν.

«Αυτό για το οποίο με ενημέρωσαν είναι πως πολλά σκάφη αφενός δε διαθέτουν τον απαιτούμενο χώρο για μια τέτοια παρέμβαση, ενώ στις περιπτώσεις που υπάρχει χώρος χρειάζεται να γίνει μια υπέρογκη δαπάνη που φτάνει ακόμη και τα 10.000 Ευρώ! Το ποσό αυτό είναι απαγορευτικό για τους ιδιοκτήτες και τις οικογένείες τους. Η μόνη λύση ήταν να εξαιρεθούν τα υφιστάμενα σκάφη που πραγματοποιούν ακτοπλοϊκούς πλόες για την μεταφορά τουριστών σε σύντομες αποστάσεις και για μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσα όντως μια τροπολογία με δύο συναδέλφους, ζητώντας τα πλοία που έχουν ήδη άδεια για αυτές τις μεταφορές, να μην υπαχθούν σε αυτή τη διάταξη που αιφνιδιαστικά ψηφίστηκε στα τέλη του 2011!» ανέφερε η κ. Κλαυδιανού.

Ερωτηθείς για το λόγο που αυτή η τροπολογία υποβλήθηκε την τελευταία στιγμή, η Βουλευτής ανέφερε πως αφενός το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν Βουλευτής, αφετέρου πως το Καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών.

Μετά την έντονη δημοσιότητα που δόθηκε αλλά και τις αντιδράσεις μερίδας Βουλευτών που κάνουν λόγο για τακτικές «Μαυρογιαλούρου» που προσβάλουν το πολιτικό σύστημα, υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα και η συγκεκριμένη τροπολογία να μείνει στα χαρτιά μαζί με δεκάδες άλλες που υποβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μπει τέλος στην εισαγωγή άσχετων τροπολογιών στα Νομοσχέδια που ψηφίζονται από τη Βουλή αλλά και να προηγείται ενημέρωση προς το Πρωθυπουργικό Γραφείο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *