Ελλάδα

«Την ήττα του ΠΑΣΟΚ έφερε η πολιτική του και όχι τα στελέχη που φυγομάχησαν»

Δε θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τις αιχμές που άφησε μέσω της δημόσιας επιστολής του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Γιαννάτος μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-, ωστόσο υπογράμμισε πως η εκλογική ήττα ευθύνεται κατά κύριο λόγο στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και όχι σε πρόσωπα!

Ο κ. Γιαννάτος, σχολίασε και τα όσα δήλωσε η συνυποψήφιά του Μαρία Κλαυδιανού, για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φυγομάχησαν, επισημαίνοντας πως το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια  στην πολιτική ζωή και δεν ήταν η βασική παράμετρος της ήττας του κόμματος, που «πλήρωσε» την πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων!

«Φτάνει στα όρια της γελοιότητας, να θέλουν κάποιοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι στη Ζάκυνθο να αποδώσουν ατομικές ευθύνες, όταν το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια τέτοια συντριβή σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ από το 44% έφτασε στο 12% χάνοντας 32 ολόκληρες μονάδες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν σε όλες τις Περιφέρειες που παραδοσιακά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Σε κάποιους όμως εδώ στη Ζάκυνθο δεν άρεσε η πορεία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κάποια όχι που είπα σε δαπάνες» σημείωσε ο κ. Γιαννάτος, υποστηρίζοντας πως κάποιοι άρχισαν σκόπιμα να αμφισβητούν την αξιοπρέπειά  και την προσωπικότητά του, αλλά δεν εισακούστηκαν από τον Πρόεδρο του κόμματος Ευ. Βενιζέλου που τον επέλεξε για το ψηφοδέλτιο.

Για τα όσα είπε η κ. Κλαυδιανού, απάντησε συγκεκριμένα:

«Όντως υπήρχαν στελέχη που φυγομάχησαν, αλλά δε θέλω να σταθώ σε αυτό. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε ασκήσει μια πολιτική σύμφωνα με το ιδεολογικό του στίγμα δε θα είχε ανάγκη κανένα στέλεχος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε επειδή επτά ή οχτώ στελέχη λιποψύχησαν, αφού αυτό συμβαίνει πάντα στην πολιτική. Υπάρχουν πάντα κάποιοι που πάνε όπου τους πάει το ρεύμα. Έχασε επειδή έφτασε τον πολίτη στην εξαθλίωση και ευθύνη έχει η πολιτική. Η συνυποψήφιά μου εκφράζει έναν δικαιολογημένο προβληματισμό, αλλά δεν είναι ο βασικός»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *