Ζάκυνθος

Σύμφωνο συνεργασίας για να ανεγερθεί το σπίτι του ποιητή «Ούγκο Φώσκολο»

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση έλαβε απόφαση για να προχωρήσει η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το πολιτιστικό σωματείο «Ούγκος Φώσκολος» και ακολούθως να γίνει η ανέγερση του σπιτιού του ποιητή στο οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φωσκόλου και Ξένου.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε ο Πρόεδρος του σωματείου Νίκος Λαλώτης ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις  των συμβούλων και περιέγραψε την μέχρι τώρα διαδρομή του σωματείου για να επιτευχθεί ο στόχος.

Το κόστος για την ανέγερση του σπιτιού του Φώσκολου ανέρχεται σε 170 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Ακολούθως έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ Ευστάθιο Μπετίνη για την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση συγχώνευση των μονάδων κοινωνικής φροντίδας  και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τον ΟΔΑΖ. Ο κ. Μπετίνης ζήτησε να υπάρξει ένα ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να παραμείνει ο ΟΔΑΖ αυτόνομη μονάδα κοινωνικής φροντίδας και να μην βρίσκεται αλλού η διοίκησή του γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

Οι σύμβουλοι επεσήμαναν ότι ο ΟΔΑΖ έχει τεράστια ακίνητη περιουσία από δωρεές και αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί.

Η απόφαση ελήφθη και μάλιστα ομόφωνα και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο διέκοψε τη συνεδρίασή του η οποία θα συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *