Ζάκυνθος

Συνεργασία της ΕΑΣΖ με εταιρείες της Β. Ελλάδας για την προώθηση του ελαιολάδου

Την στροφή του κόσμου στα ελληνικά προϊόντα επεσήμανε μιλώντας στον –Ε- η κ. Φιλιώ ν Κεπέογλου η οποία τον Αύγουστο επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο και μίλησε σε συγκέντρωση που οργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με σκοπό την ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων.  Η κ. Κεπέογλου εκπροσώπησε την εταιρεία “Ποτοποιΐα Νάουσας” και τα σούπερ μάρκετ “Αρβανιτίδης” με τα οποία συνεργάζεται η ΕΑΣΖ για την προώθηση του ελαιολάδου.

Σε δηλώσεις της στον –Ε- η κ. Κεπέογλου ανέφερε ότι το ζακυνθινό ελαιόλαδο πουλιέται στη βόρεια Ελλάδα και σημείωσε ότι πρέπει εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε ότι παράγει ο τόπος μας.

«Μέσα στο 2012 τα στελέχη της ΕΑΣΖ ήλθαν στα μέρη μας και συζητήσαμε για να αγοράσουμε λάδια και η συνεργασία ξεκίνησε με το σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη. Τα ελληνικά προϊόντα τα προτιμά ο κόσμος και θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όταν δουλεύεις με μεράκι υπάρχουν αποτελέσματα. Εμείς έχουμε παραγωγή φρούτων και παρασκευάζουμε ποτά.

Πρέπει πρώτα εμείς οι Έλληνες να συνηθίσουμε βλέποντας το καρτελάκι με την ελληνική σημαία και να καταναλώνουμε τα προϊόντα μας. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση. Η Ζάκυνθος έχει τουρισμό που δεν έχουμε εμείς αλλά ο τουρίστας μπορεί να αγοράσει προϊόντα που παράγονται οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν εμείς αγαπήσουμε τα προϊόντα μας, όσο ακριβά κι αν είναι, θα τα αγαπήσουν και οι τουρίστες» ανέφερε η κ. Κεπέογλου.

Για την ποτοποιΐα της Νάουσας η κ. Κεπέογλου είπε ότι «ετοιμάζει 23 γεύσεις λικέρ, τσίπουρο και κονιάκ. Χρησιμοποιούν όλα τα φρούτα της Νάουσας, όπως κεράσι, ροδάκινο κλπ. για να ετοιμάσουν τα λικέρ. Το ούζο της Νάουσας είναι με 100% απόσταξη και έχει διαφορά από τα άλλα ούζα της αγοράς. Το τσίπουρο το εξάγουμε και στην Αμερική. Όλα ξεκινούν από την αγάπη για την παράδοση».

Στις 7 Αυγούστου έγινε ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της ΕΑΣΖ και εκεί εκπρόσωποι από τις εταιρείες “Ποτοποιΐα Νάουσας” και  “Αρβανιτίδης” μίλησαν για την συνεργασία μεταξύ Ζακύνθου και Νάουσας ώστε να υπάρξει ανταλλαγή και κατανάλωση προϊόντων που παράγουν οι δύο περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *