Ελλάδα

Συνάντηση Διαμαντοπούλου – ΠΝΟ εν όψει αποφάσεων για νέες κινητοποιήσεις

 

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση, προκειμένου οι ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία, η υπουργός Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου θα έχει στις 11 το πρωί συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Πριν γίνει γνωστή η συνάντηση, πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ομοσπονδία αναμένεται να αποφασίσει υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, παρά τις περί του αντιθέτου εκκλήσεις των εμπόρων, των νησιωτών και των αγροτών.
Τη Δευτέρα, η κ. Διαμαντοπούλου κάλεσε τους ναυτεργάτες σε διάλογο «στο πλαίσιο όμως των δυνατοτήτων που έχουμε σήμερα».
«Κάθε χτύπημα στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό, στα νησιά, στην εθνική οικονομία είναι χτύπημα στον άνεργο, τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο, τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε και θα το κάνουμε οπωσδήποτε» δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου. Την αναστολή των κινητοποιήσεων ζητούν και οι έμποροι, επισημαίνοντας ότι «το δίκαιο του ενός δεν μπορεί να είναι η καταστροφή του άλλου».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *