Ελλάδα

Συγκλονισμένη η χώρα από την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο αυθόρμητο συλλαλητήριο μπροστά στο Κοινοβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζεται και νέα συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης. Ήδη, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, δεκάδες πολίτες βρίσκονται στην πλατεία. Εν τω μεταξύ, ένα 24ωρο μετά, έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει η εικόνα για το ποιος ήταν ο αυτόχειρας και ποιοι λόγοι τον οδήγησαν να θέσει τέλος στη ζωή του με αυτόν το συμβολικό τρόπο.

«Το περιεχόμενο του σημειώματος είναι η φωνή του πατέρα μου, το πολιτικό περιεχόμενο της πράξης του» δηλώνει η κόρη του στην εφημερίδα Τα Νέα.
«Ηθελε με την αυτοκτονία του να στείλει πολιτικό μήνυμα. Ηταν έντονα πολιτικοποιημένος αλλά και οργισμένος» δήλωσε στην εφημερίδα ο Αντώνης Σκαρμούτσος, γείτονας και φίλος του.
Ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας ήταν άνθρωπος που μετείχε στα κοινά, έντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, αλλά και οργισμένος με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ο αυτόχειρας δεν φαίνεται να είχε χρέη, ώστε εξαιτίας τους να οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, είχε υποστεί όμως, όπως όλοι οι συνταξιούχοι, σημαντικές περικοπές στη σύνταξή του.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *