Κόσμος

Στο κόκκινο ξανά οι σχέσεις Ρωσίας Ουκρανίας

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος κατήγγειλε την εισβολή των Ρώσων στρτατιωτών στη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα Πέμτπη ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στην Ουκρανία και συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Έλαβα την απόφαση να ακυρώσω μια επίσκεψη εργασίας στη Δημοκρατία της Τουρκίας λόγω της ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης στην περιοχή του Ντονέτσκ, ειδικά στην Αμβροσιγίβκα και τη Σταρομπέσεβε, καθώς λαμβάνει χώρα μια εισβολή των ρωσικών δυνάμεων»,

ανέφερε ο Ποροσένκο σε μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρεσβευτής στον OΑΣE, δήλωσε πως δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην Ανατολική Ουκρανία, και ότι “μόνο 10 Ρώσοι στρατιώτες, όχι σκοπίμως, πέρασαν τα σύνορα”.
 Πρόσθεσε δε πως η Ανατολική Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπι-στικής κρίσης, και ότι οι «ντόπιοι μαχητές στην Ανατολική Ουκρανία υπερα-σπίζονται τον εαυτό τους έναντι της ουκρανικής εισβολής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *