Ελλάδα

Στο Κατάρ ο Σαμαράς για προσέλκυση επενδύσεων

Στο Κατάρ θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας και συνοδευόμενος από περίπου 40 Έλληνες επιχειρηματίες. Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλο και τους υφυπουργούς Ανάπτυξης κ. Μηταράκη και Ενέργειας κ. Παπαγεωργίου.

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και μέλος της Βασιλικής οικογένειας Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani και αύριο θα συναντηθεί με τον εμίρη Hamad Bin Khalifa Al Thani.

Είναι το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού σε χώρα του εξωτερικού με αντικείμενο την διερεύνηση των περιθωρίων για ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και προσέλκυση επενδύσεων. Είναι γνωστό ότι η βασιλική οικογένεια που διοικεί την χώρα αναζητά ευκαιρίες για την τοποθέτηση κεφαλαίων αλλά είναι και σκληροί διαπραγματευτές.

Φυσικά στις συναντήσεις θα τεθούν όλα τα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα που περιλαμβάνουν το ενεργειακό αλλά και τουριστικές επενδύσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *