Ζάκυνθος

Στο Διοικητικό Εφετείο πάει η διαφορά με την αποχέτευση Καλαμακίου

Θα Δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους η κατασκευάστρια εταιρεία του έργου της αποχέτευσης Καλαμακίου και οι αυτοδιοικητικές αρχές αφού δεν βρέθηκε άλλος τρόπος διευθέτησης του ζητήματος  αναφορικά με την μη λειτουργία του έργου σε ένα τμήμα του που έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των επιχειρηματιών.

Η ΔΕΥΑΖ όπως είναι γνωστό, έχει εισηγηθεί στη δημοτική αρχή τη μη οριστική παραλαβή του έργου αν δεν λειτουργήσει σωστά το τμήμα που υπολείπεται αφού ένα έργο που κόστισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να έχει πλήρη λειτουργικότητα.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια ταλαιπωρείται η τοπική κοινωνία, η ΔΕΥΑΖ αλλά και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που έχει ασχοληθεί πολλάκις με το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο της Πάτρας  ζητώντας να απορριφθεί η ένσταση της Οικονομικής Επιτροπής που την κήρυξε έκπτωτη.

Η ανάδοχος εταιρεία Ζαχαρόπουλος-Γαλανόπουλος επιχειρηματολογεί ισχυριζόμενη πως εφάρμοσε μία συγκεκριμένη μελέτη για να γίνει η αποχέτευση, την οποία έλαβε από τις Τεχνικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης και βάση αυτής της μελέτης έγινε η κατασκευή. Ακόμα ισχυρίζεται ότι κατά την χρονική περίοδο εκτέλεσης των εργασιών κανένα τεχνικό συνεργείο δεν παρενέβη για να ζητήσει διορθώσεις επί του έργου.

Τώρα η διαφορά θα λυθεί στα Δικαστήρια και η ΔΕΥΑΖ από την πλευρά της μαζί με το Δήμο ετοιμάζονται για να καταθέσουν τα δικά τους επιχειρήματα.,

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα για το οποίο θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις όσοι είχαν την ευθύνη του έργου είναι ότι έληξαν οι εγγυητικές πριν παραδοθεί η αποχέτευση και κανείς δεν φρόντισε να τις ανανεώσει.

Η ΔΕΥΑΖ από την πλευρά της δια στόματος Προέδρου επιμένει ότι πρέπει να παραλάβει ένα έργο που θα λειτουργεί καθ’ ολοκληρίαν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *