Ελλάδα

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται την Τρίτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με την οποία ο πρώην υπουργός, που βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κρίθηκε προφυλακιστέος. Εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθούν και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού.

Μετά την 8ωρη απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι η βαρύτητα του αδικήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ έκριναν τον πρώην υπουργό ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων. Στον ανακριτή ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλέον παραγραφεί.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *