Ελλάδα

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ψηφίζουν 42.313 εκλογείς σε 99 εκλογικά τμήματα

Για τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, έχουν συσταθεί στο Νομό, 99 εκλογικά τμήματα  και ένα ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών.

Το σύνολο των εκλογέων ανέρχεται σε 42.313, θα ψηφίσουν επίσης 63  ετεροδημότες εκλογείς από διάφορες  εκλογικές περιφέρειες της Χώρας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες,  που  γεννήθηκαν  μέχρι και το έτος 1994 είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

 

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:

α) Όσοι έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους.

β) Όσοι κατά την ημέρα τα ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό.

γ) Όσοι για λόγους υγείας , δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος

δ) Υπάλληλοι του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ.,Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κλπ., στους οποίους, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης εκλογικής άδειας και

ε) Εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, λόγω μη συμπληρώσεως σε όλη την εφετειακή περιφέρεια  του αριθμού των σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας.

Οι ετεροδημότες εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους, μόνο αν είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση στο Δήμο κατοικίας τους, μέχρι τις 29-02-2012.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *