Ζάκυνθος

Στη Δικαιοσύνη το θέμα με τις επιταγές επιχειρηματιών για την εξόφληση δημοτικών τελών

Στη δικαιοσύνη αποφάσισε να στείλει το Δημοτικό Συμβούλιο τις υποθέσεις με τις επιταγές επιχειρηματιών που είχαν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν τα χρήματα αυτά μπήκαν στα ταμεία του Δήμου την επίμαχη περίοδο που Δήμαρχος ήταν ο Α. Τσαγκαρόπουλος.

Προχθές το βράδυ υπήρχε θέμα στην ημερήσια διάταξη «Αιτήσεις πολιτών από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου» και εκεί επιχειρηματίες ζητούσαν να λάβουν ενημερότητα επειδή είχαν πληρώσει τις οφειλές τους στο Δήμο. Μάλιστα οι επιχειρηματίες είχαν προσκομίσει και τις επιταγές με τις οποίες πλήρωσαν διάφορα ποσά για να αποδείξουν ότι δεν έχουν χρέη.

Πρόκειται για μια ακόμα από τις πολλές αμαρτωλές υποθέσεις του Δήμου Ζακυνθίων που φαίνεται ότι θα ταλαιπωρεί επί μακρόν την τοπική κοινωνία.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου εισηγήθηκε την διαγραφή του χρέους αφού οι πολίτες είχαν πληρώσει αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα στοιχεία δεν μπορούσαν να ελεγχθούν αφού είχαν κατασχεθεί από τη Δικαιοσύνη.

Έγιναν πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις για να ρίξουν φως σε αυτή την υπόθεση και ίσως η πιο σημαντική ήταν το πού βρίσκονται τώρα αυτές οι επιταγές. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Αρμένης είπε ότι οι επιχειρηματίες προσκόμισαν τις πρωτότυπες επιταγές και εύλογα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου έθεσε το ερώτημα πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που οι πρωτότυπες επιταγές θα πρέπει να φυλάσσονται από την τράπεζα!

Μία ακόμα πληροφορία που έγινε γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι ένας από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες που δηλώνει ότι είχε πληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Δήμο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να βρει την άκρη και να αποδειχθεί ότι δεν έχει οφειλές.

Βέβαια αυτή πρέπει να είναι μία από τις πολλές αντίστοιχες υποθέσεις με επιχειρηματίες που είχαν οφειλές από τέλη παρεπιδημούντων κλπ., αλλά δεν κατέστη δυνατό να γνωρίζουμε αν και τι οφείλουν επειδή τα οικονομικά στοιχεία που βρέθηκαν μετά την απόπειρα εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ κατασχέθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε από τους συμβούλους κ.κ. Βαρυπάτη και Μουζάκη που ανέφεραν ότι δεν μπορεί να γίνει διαγραφή χρεών από επιχειρηματίες από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη δικαστήριο για το θέμα αυτό.

Τέλος ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης ζήτησε να σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στον Εισαγγελέα ώστε πλέον η Δικαιοσύνη να διερευνήσει τι έχει συμβεί με τις πληρωμές επιχειρηματιών στο Δήμο και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά όσων έχουν παρανομήσει.

Την πρόταση του Δημάρχου ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ελήφθη απόφαση για τα χρέη των επιχειρηματιών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *