Ζάκυνθος

Στα 2,8 εκ. € ο προϋπολογισμός του Συνδέσμου Καθαριότητας τον επόμενο χρόνο

Στα 2.800.000 Ευρώ αποτιμάται το κόστος λειτουργίας του Συνδέσμου Καθαριότητας για το 2013 και αυτό το δεδομένο θα αποτελέσει τη βάση για τον καθορισμό των τελών καθαριότητας που θα επιβληθούν την επόμενη χρονιά από το Δήμο στους πολίτες.

Η κοστολόγηση των υπηρεσιών του Συνδέσμου, έγινε από τις Υπηρεσίες του φορέα και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Τρίτη. Ακολούθως, θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων και εκεί θα γίνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θοδωρή Κάρδαρη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, υπολογίστηκε το κόστος της λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, που ξεκινά από τις διοικητικές υπηρεσίες και φτάνει μέχρι και την διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το κόστος λειτουργίας είναι αυξημένο κατά 340.000 Ευρώ σε σχέση με το 2012 και αυτό γιατί μέσα στην επόμενη χρονιά, ο Σύνδεσμος προγραμματίζει να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες οι οποίες είτε δεν υπάρχουν (π.χ τεμαχιστής απορριμμάτων) είτε γίνονται ελλιπώς (π.χ πλυντήρια). Να σημειωθεί δε πως η πρόβλεψη για την μισθοδοσία του προσωπικού αφορά μικρότερο ποσό από το 2012, αφού ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ κατά τη διάρκεια του 2012 απασχολήθηκαν συνολικά στο φορέα 76 εργαζόμενοι, έως το τέλος του έτους και μέχρι τις αρχές του 2013 αποχώρησαν ή  πρόκειται να αποχωρήσουν συνολικά 12 άτομα. «Στη διάθεσή του ο Σύνδεσμος θα έχει την νέα χρονιά και τον τεμαχιστή των απορριμμάτων και πλέον ανοίγουμε ένα νέο κομμάτι δραστηριοτήτων με το οποίο μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ασχοληθεί. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα επιπλέον κόστος που αφορά την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ για να δουλέψουν τα δύο νέα κύτταρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρδαρης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Καθαριότητας ομόφωνα ενέκρινε την κοστολόγηση των Υπηρεσιών για το 2013, αλλά και τον καθορισμό των τελών που αναμένεται να εισπραχθούν από το Δήμο Ζακύνθου, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και από το Λιμενικό Ταμείο…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *