Ελλάδα

Σοβαρές εξελίξεις προκαλούν οι κάλπες από το βράδυ της Κυριακής! Ωρες ευθύνης για όλους

Με την αίσθηση ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον σοβαρών πολιτικών εξελίξεων και ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της προσεχούς Κυριακής θα σημάνει την απαρχή ευρύτερων ανακατάξεων στο πολιτικό σκηνικό, προσέρχοναι στις κάλπες οι Ζακυνθινοί πολίτες για να εκφράσουν την βούληση τους, τόσο για την εκλογή νέας κυβέρνησης, όσο και για την εκλογή βουλευτή.

Η σύντομη προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με τις τελευταίες ομιλίες και περιοδείες των υποψηφών των κομμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη προεκλογική περίοδο κατά την οποία τα κόμματα απέφυγαν να οργανώσουν εκλογικά κέντρα ενώ οι ομιλίες και οι συζητήσεις διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλούς τόνους.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σε φάση τελικής προετοιμασίας βρίσκονται όλοι για τις εκλογές της Κυριακής οι οποίες γίνονται μέσα σε ένα διαφορετικό κλίμα για τη χώρα μας και θεωρούνται σημαντικές για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Στο νομό Ζακύνθου οι καταγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 42.313 εκλογείς. Επίσης θα ψηφίσουν και 63 ετεροδημότες εκλογείς από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Οι εκλογείς θα ψηφίσουν σε 99 εκλογικά τμήματα που υπάρχουν και στο 1 που είναι για τους ετεροδημότες.

Η ψηφοφορία της Κυριακής 6 Μαΐου 2012 ,αρχίζει την 07.00΄ και λήγει την 19.00΄ώρα της ίδιας ημέρας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες, που  γεννήθηκαν  μέχρι και το έτος 1994 είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η  αναγνώριση των εκλογέων, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος  γίνεται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους  ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας,  όλων των ασφαλιστικών  ταμείων.

Οι εκλογείς  μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έναν  μόνο υποψήφιο,  σημειώνοντας σταυρό  δίπλα στο ονοματεπώνυμό  του.

Όλοι οι εκλογείς του Νομού θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που  είχαν   ψηφίσει κατά Δημοτικές –Περιφερειακές εκλογές του 2010.

Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, η Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας θα παραμείνει  ανοικτή  από  το μεσημέρι της Παρασκευής 04-05-2012  το  Σάββατο 05-05-2012 και την  Κυριακή 06-05-2012, μέχρι το τέλος της  μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Για τον ίδιο σκοπό τα Δημοτικό Κατάστημα Ζακύνθου, θα παραμείνει ανοιχτό κατά τις ίδιες ημερομηνίες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *