Κοινωνία

Πώληση ακινήτων ΕΑΣΖ: Απορρίφθηκαν από το Δ.Σ δύο προσφορές που κατατέθηκαν!

Δύο προσφορές από πιθανούς αγοραστές των ακινήτων της που διαθέτει προς πώληση κλήθηκε να εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου που συνεδρίασε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την απόρριψη και των δύο προτάσεων ελήφθη ομόφωνα, μετά από εισήγηση του μέλους του Δ.Σ Γιάννη Δραγώνα, καθώς κρίθηκαν ως μη «αξιόλογες» και συμφέρουσες για τον Συνεταιρισμό.

Αν και οι πρώτες αυτές προτάσεις δεν ευοδώθηκαν, η διοίκηση της ΕΑΣΖ φαίνεται πως βρίσκεται σε διαβούλευση και συζητήσεις με μεγάλα μεσιτικά γραφεία και είναι πολύ πιθανό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και νέες προτάσεις στο τραπέζι. Καμία δημόσια ανακοίνωση δεν γίνεται προς το παρόν, ούτε για τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν τις προτάσεις.

Η απόφαση που έχει ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση έθετε ως αφετηρία για την πώληση των ακινήτων την εμπορική τους αξία και όπως αναφέρθηκε πρόσφατα και από το Διευθυντή Π. Βισβάρδη, το διοικητικό συμβούλιο δε θα προχωρούσε σε κάποια συμφωνία που δε θα ήταν ελκυστική.

Περισσότερα για την πορεία των συζητήσεων, πιθανόν να γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα, καθώς μην ξεχνάμε πως αφορούν περιουσιακά στοιχεία των μετόχων δηλαδή των αγροτών.

Θυμίζουμε πως στη Γενική Συνέλευση που έγινε τον περασμένο Μάρτη, εγκρίθηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία η απόφαση για πώληση ακινήτων ενώ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και το διαχειριστικό σχέδιο του Συνεταιρισμού.

Το Σχέδιο αυτό προβλέπει πως προκειμένου να «ορθοποδήσει» οικονομικά ο Συνεταιρισμός χρειάζεται η ρύθμιση των οφειλών προς τους εκκαθαριστές, προς τη ΔΟ.Υ και το ΙΚΑ, προς τους εργαζόμενους, η πώληση ακινήτου, η μείωση των λειτουργικών δαπανών με μειώσεις μισθών και αποζημιώσεων, η ενίσχυση των πωλήσεων αλλά και οι επενδύσεις σε ακίνητα. Καταλήγει πως με τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας ο ΕΑΣΖ δε θα είναι βιώσιμος στο μέλλον.

Σημειώνεται πως για την πώληση θα έχουν λόγο οι εκκαθαριστές, ενώ αίτημα του Συνεταιρισμού είναι αν διατηρήσει ένα ποσό ως «κεφάλαιο» δικό του για να πληρώσει οφειλές προς ΕΦΚΑ, Δ.Ο.Υ και εργαζόμενους.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *