Ελλάδα

Πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής προτείνει ο Βενιζέλος

Πέντε σημεία – προϋποθέσεις για την συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης τους στο γραφείο του τελευταίου στη βουλή, μετά την διερευνητική εντολή που πήρε ο κ. Σαμαράς για να έρθει σε επαφή με πολιτικές δυνάμει προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Ο κύριος Βενιζέλος σημείωσε ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού και για αυτό ο ίδιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την τρίτη κατά σειρά ευθύνη για να κυβερνηθεί ο τόπος.

Το πρώτο σημείο είναι η συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε αυτή την κυβέρνηση. Ο κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε αναγκαία τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ της δημοκρατικής Αριστεράς και βεβαίως της Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε.

Ως δεύτερο σημείο ο κύριος Βενιζέλος επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο τη συμμετοχή στελεχών στην κυβέρνηση.

Τρίτο σημείο αποτελεί το πρόσωπο του πρωθυπουργού το οποίο πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής και να εκφράζει τη νέα τάση επαναδιαπραγμάτευσης. Μάλιστα ο κύριος Βενιζέλος σημείωσε πως πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τον μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση με όριο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Τέλος το πέμπτο σημείο είναι η επιμήκυνση των χρεών στη βάση της δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς επιπλέον φόρους, χωρίς επιπλέον οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο ζήτηση να ενισχυθεί η ρευστότητα να ξεμπλοκαριστούν μεγάλα έργα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *