Ζάκυνθος

Προχωρά το έργο του Ωδείου στον Αγγερικό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της κατασκευής του Ωδείου στον Άγιο Κήρυκα και στο εργοτάξιο βρίσκονται καθημερινά συνεργεία που πραγματοποιούν εργασίες. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε πριν από περίπου ένα μήνα.

Πρόκειται για ένα από τα λιγοστά δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο, ενώ αποτελεί τρανή απόδειξη πως η συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Υπενθυμίζουμε πως το έργο ανέλαβε να δημοπρατήσει και να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ζακυνθίων.

Το έργο ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Αρκαδίων αλλά ελλείψει χρηματοδότησης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που θα χρηματοδοτήσει το έργο από τον προϋπολογισμό της. Μοναδική προϋπόθεση που έθεσε ο Δήμος για την παραχώρηση του έργου, είναι στο κτήριο που θα κατασκευαστεί να στεγαστεί η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του κτηρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ ξεκίνησε και η τοιχοποιία.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 480.000 Ευρώ και ο ανάδοχος εργολάβος που το έχει αναλάβει (πρόκειται για τον κ. Χρ. Τσίπρα)  έχει προσφέρει έκπτωση σε ποσοστό 30%.

Με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί, το κτήριο θα πρέπει να παραδοθεί δώδεκα μήνες μετά την σύναψη της σύμβασης, ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την λήξη του 2013.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *