Ελλάδα

Προς επιστράτευση οι εκπαιδευτικοί αν απεργήσουν στις Πανελλαδικές

Τη λύση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών στην περίπτωση που η συνδικαλιστικής τους εκπροσώπηση επιμείνει στην απεργία που έχει εξαγγείλει στην διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν στις 17 Μαίου, φέρεται να επιλέγει η κυβέρνησης και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες.

Από το Πρωθυπουργικό γραφείο τονιζόταν χθες μετ’ επιτάσεως ότι «οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε» αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν πως η κυβέρνηση έχει την κοινή γνώμη με το μέρος της. «Κανείς δεν μπορεί να κρατά υπό ομηρεία χιλιάδες υποψηφίους και να παίζουν με τα όνειρα και τις αγωνίες τους» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ιδαίτερα έντονο ήταν το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή δίωρη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές στιγμές της  επικράτησε ένταση και οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης τήρησαν ανυποχώρητη στάση έναντι των αιτημάτων της κυβέρνησης, να αποδεχθούν την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης των εκπαιδευτικών κατά δυο ώρες ημερησίως, την απελευθέρωση των μεταθέσεων, αλλά και την απόλυση περίπου 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα είναι άμεση συνέπεια της αύξησης του ωραρίου.

«Αν η κυβέρνηση μας ντύσει στο χακί, εμείς θα επιστρέψουμε στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μετά τη συνάντηση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *