Ζάκυνθος

Πλασματικά στρέμματα για τις επιδοτήσεις νέος πονοκέφαλος για τη Ζάκυνθο

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει εσχάτως πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος επιβολής προστίμων  ή ακόμα και επιστροφής χρημάτων από επιδοτήσεις που έχουν λάβει οι αγρότες.

Οι πληροφορίες που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο –Ε- αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί το ζήτημα με τα πλασματικά στρέμματα που έχουν δηλωθεί στο νομό Ζακύνθου και είναι σε συνάρτηση με την καταβολή επιδοτήσεων. Αυτά τα πλασματικά  στρέμματα πρέπει να διορθωθούν και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

Αυτή τη χρονική περίοδο δίνεται η δυνατότητα σε όσους αγρότες έχουν δηλώσει επιπλέον στρέμματα καλλιεργήσιμης γης να δηλώσουν  τα πραγματικά καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα που θα συμπληρώσουν και θα παραδώσουν στην Ένωση και ακολούθως στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι δηλώσεις θα γίνουν στο μητρώο αγροτών για να διορθωθεί αφού έχει γίνει  αντιληπτό ότι τα συνολικά καταγεγραμμένα στρέμματα του μητρώου πρέπει να μην υπερβαίνουν την έκταση του νησιού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα περισσότερα χωριά που υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν εντοπιστεί υπερβάσεις.

Το ζητούμενο είναι να μην πληρώσουν τα σπασμένα μαζί με τους παράνομους και οι νομοταγείς οι οποίοι μέχρι τώρα δήλωναν τις πραγματικές τους εκτάσεις και ελάμβαναν νόμιμες επιδοτήσεις.

Οι διορθώσεις πρέπει να γίνουν γρήγορα και σίγουρα πριν την εφαρμογή του νέου καθεστώτος για τις επιδοτήσεις γιατί αν αφήσουμε το χρόνο να περάσει ίσως είναι αργά για να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *