Ζάκυνθος

Πηγή ρύπανσης το πλοίο TIANJIN στο λιμάνι

Πηγή σοβαρής ρύπανσης αποτελεί το πλοίο TIANJIN που παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ζακύνθου και η παρουσία του εκεί προκαλεί τα δικαιολογημένα παράπονα και τις αντιδράσεις επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι αλλά και πολλών πολιτών.

Πρόκειται για το πλοίο που εντοπίστηκε τον Οκτώβρη του 2011 στην θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου, να μεταφέρει παράνομα ένα τεράστιο φορτίο από τσιγάρα. Το πλοίο, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του νησιού μας, το πλήρωμα και ο καπετάνιος οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και το εμπόρευμα κατασχέθηκε.

Περίπου ένα χρόνο μετά το συμβάν και αφού ολοκληρώθηκε μια σειρά από γραφειοκρατικές και τυπικές διαδικασίες, το φορτίο των παράνομων τσιγάρων απομακρύνθηκε από τα αμπάρια του πλοίου και καταστράφηκε.

Το πλοίο όμως, παραμένει δεμένο στο ίδιο σημείο, στο μώλο του Αγίου Διονυσίου και όπως προαναφέρθηκε αποτελεί εστία ρύπανσης αφού είναι εγκαταλελειμμένο και δημιουργεί ένα…φιλόξενο περιβάλλον για τρωκτικά και σκουπίδια!

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Λιμεναρχείου επικοινώνησε με τον ΟΔΔΥ (Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού) που έχει την ευθύνη για την διαχείριση του πλοίου και δέσμευση των υπευθύνων είναι πως το πλοίο θα απομακρυνθεί από το λιμάνι μέσα στον Ιούνιο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *