Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για Χρυσή Αυγή

Με αφορμή την επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Π. Ευθυμίου και μάλιστα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταδικάζουν με σκληρά λόγια αυτήν την πράξη και μιλούν για φιλοναζιστικές δυνάμεις άκρως επικίνδυνες για τη χώρα.

Ο Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Μαρούσι έκανε εκτεταμμένη αναφορά στην επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Π. Ευθυμίου. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ακραίες ομάδες και ακραίες συμπεριφορές. Τόνισε πως ομάδες όπως η Χρυσή Αυγή δε πιστεύουν σε τίποτα, ασκούν βία, καίνε τα πάντα κρυμμένοι πίσω από κουκούλες, τρομοκρατούν τον κόσμο και χαιρετίζουν χιτλερικά. Ο Αντ. Σαμαράς τόνισε επίσης πως η βία δεν είναι δικαίωμα, αλλά αντιθέτως έγκλημα για όποιον το κάνει και κατάντημα για όποιον το ανέχεται. Οι κουκούλες δεν είναι άποψη αλλά ντροπή. Η Ελλάδα κάηκε από τους ναζί και ο ελληνικός λαός υπέφερε στο παρελθόν. Τέτοιες δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή ντροπιάζουν τη χώρα ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με εξίσου αυστηρό ύφος καταδίκασε και ο Ελ. Βενιζέλος την επίθεση της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟK επεσήμανε πως ο κίνδυνος εκφασισμού είναι τεράστιος. Οι φιλοναζιστικές δυνάμεις είναι έτοιμες να μουν στη Βουλή των Ελλήνων και αυτό δεν είναι απλά κίνδυνος αλλά και ντροπή για τη δημοκρατία τόνισε ο Ελ Βενιζέλος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *