Ζάκυνθος

Παρέμβαση σε χάνδακα ομβρίων στην ακτή του ΕΟΤ

Ένας μεγάλος χάνδακας ομβρίων που υπάρχει στην εκτή του ΕΟΤ θα πρέπει να διανοιχθεί και να παραμείνει ανοιχτός για το ενδεχόμενο πλημμυρών στη διάρκεια του χειμώνα και όχι να περιοριστεί με τοποθέτηση σωληνωτών.

Το θέμα απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας, που μετά τις κατασκευές για τα γήπεδα τένις του Δήμου παρακολουθούν ότι γίνεται στην περιοχή τους.

Ο χάνδακας ομβρίων βρίσκεται κοντά στο εστιατόριο “ΑΚΤΗ” που έκλεισε πριν από ένα χρόνο η δημοτική αρχή και μόλις πρόσφατα άρχισαν να τοποθετούνται σωληνωτά.

Εκείνο για το οποίο έκαναν στην κυριολεξία έκκληση οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας είναι να μην πειραχθεί αυτό το μικρό ρέμα γιατί εδώ και δεκαετίες φεύγουν από εκεί τα νερά της βροχής και βρίσκουν διέξοδο προς τη θάλασσα.

Χαρακτηριστικά μας είπαν πως «το ρέμα του Πανάγου» έχει γλυτώσει από πλημμύρες την Αγία Τριάδα και δεν θα πρέπει να περιοριστεί.

Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος άρχισε να τοποθετεί σωληνά μέσα στο ρέμα από την πλευρά της θάλασσας. Τα σωληνωτά είναι μικρότερου μεγέθους από το πλάτος του ρέματος και ίσως να μην είναι η ενδεδειγμένη τεχνικά λύση αυτή που αποφάσισε ο Δήμος.

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει η δημοτική αρχή είναι ότι ανεξάρτητα του γεγονότος ότι ο χώρος της ανήκει δεν μπορεί να κάνει όποιες εργασίες θέλει επί του αιγιαλού και χωρίς την έγκριση των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το εν λόγω μικρό ρέμα βρίσκεται μέσα στα όρια της γραμμής αιγιαλού και γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορούν να γίνουν εργασίες χωρίς άδεια.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *