Ζάκυνθος

Ο Συντονιστής της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Κορφιάτης

Την σφοδρότατη εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αναγνώρισε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Διονύσης Κορφιάτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- .

Ο κ. Κορφιάτης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα δικαιολογημένο, αν και δεν έκρυψε πως προκαλεί έντονη έκπληξη.

«Η αντίδραση των Ελλήνων αλλά και των ζακυνθινών ήταν πάρα πολύ έντονη. Κυρίαρχο ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα έπαιξαν οι πολιτικές που ακολούθησε τοπ ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, κάνοντας μια μεγάλη στροφή. Από ένα σοσιαλιστικό κόμμα, καταλήξαμε να έχουμε ελάχιστες διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία και από μια δεξιά πολιτική! Αυτά τα είχαμε συζητήσει και προεκλογικά» σημείωσε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, τονίζοντας πως μπορεί οι ζακυνθινοί υποψήφιοι να ήταν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, όμως εισέπραξαν την αγανάκτηση για το χώρο που εκπροσώπησαν.

«Στη Ζάκυνθο έπαιξαν και άλλα γεγονότα ρόλο, αφού η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη ενώ θα μπορούσε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το πανελλαδικό αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου έπαιξαν ρόλο και τα όσα συζητήθηκαν το τελευταίο διάστημα  για τα επιδόματα τυφλότητας, αφού υπάρχει κόσμος που φοβήθηκε, δεν ήξερε τις συνέπειες και συσπειρώθηκε γύρω από τον κ. Γάσπαρο. Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου εκτίμηση» σημείωσε ο κ. Κορφιάτης, θυμίζοντας πως στις προηγούμενες εκλογές, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ήταν πολύ μεγάλη.

«Κατά τη γνώμη μου σε αυτές τις εκλογές, η μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων μας στράφηκε στα κόμματα της Αριστεράς, ενώ η Νέα Δημοκρατία κράτησε μια μεγάλη μερίδα από τον κόσμο της, έχοντας όμως και από την δική της πλευρά απώλειες» τόνισε ο κ. Κορφιάτης, συμπληρώνοντας πως η μεσαία τάξη που εκφραζόταν από το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Τέλος, για τις επιλογές της επόμενης ημέρας ανέφερε πως η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί αν και οι προοπτικές που ανοίγονται αποτελούν «δίκοπο μαχαίρι».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *