Κόσμος

Ο Κορονοϊός χτυπά την πόρτα της Ευρώπης

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί από χθες σε όλη την Ευρώπη καθώς αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα του κορονοϊού.

Σχεδόν όλοι οι πληγέντες είναι τουρίστες ή ταξιδιώτες και αυτό κάνει ακόμα πιο επισφαλείς πλέον τις διεθνείς αερομεταφορές στη γηραιά ήπειρο.

Πέντε Βρετανοί πολίτες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, στις Γαλλικές Άλπεις και άλλος ένας Βρετανός στη Μαγιόρκα, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι τέσσερις ενήλικες και το παιδί διέμεναν στο ίδιο σκι σαλέ στο Les Contamines-Mont-joie, στο Σαβουά της ανατολικής Γαλλίας.

Ο Γάλλος υπουργός υγείας, Agnes Buzyn, επιβεβαίωσε ότι κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη και μετέδωσε τον ιό στους υπόλοιπους ενήλικες και το παιδί.

Ο Βρετανός με τον ιό στη Μαγιόρκα είχε επίσης έρθει σε επαφή με φορέα του ιού στο ίδιο σκι σαλέ.

Η σύζυγος και οι 2 τους κόρες βρέθηκαν αρνητικές στον ιό.

Στο Ην. Βασίλειο έχουν καταγραφεί 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα θύματα του φονικού ιού έχουν ξεπεράσει της επιδημίας του SARS και ανέρχονται σε 814.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 37.595 Oι υγειονομικές αρχές και οι επιστήμονες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας. Με δεδομένο ότι φαρμακευτική «απάντηση» στον νέο ιό δεν υφίσταται προς το παρόν και το εμβόλιο δεν αναμένεται να αναπτυχθεί σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή του κοινού σε παραδοσιακούς τρόπους ελέγχου της επιδημίας, που είναι η εφαρμογή των βασικών κανόνων δημόσιας υγείας, που είχαν υιοθετηθεί με επιτυχία στην επιδημία SARS.

Δηλαδή απομόνωση στο σπίτι σε περίπτωση ήπιας νόσησης για την οποία δεν συντρέχει λόγος μετάβασης στο νοσοκομείο, καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, μύτη και στόμα, κάλυψη στόματος και μύτης κατά το φτάρνισμα ή τον βήχα και τήρηση απόστασης τουλάχιστον δύο μέτρων από άτομο που εμφανίζει συμπτώματα ίωσης.

ermisnews / pressroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *