Ελλάδα

Ο Ζακυνθινής καταγωγής Αλ. Μητρόπουλος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Αττικής

O Ζακυνθινής καταγωγής και γνωστός δικηγόρος, Αλ. Μητρόπουλος, ανακοινώθηκε υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής.

Ο κ. Μητρόπουλος, άρχισε την πολιτική καριέρα την δεκαετία του 80’ , όταν  ορίστηκε από την πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας και ασχολήθηκε με τους τομείς κοινωνικής και εργατικής πολιτικής. Ήταν εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα δίδασκε Εργατικό Δίκαιο στη Νομική της Αθήνας. Το 1986 διαφώνησε με τη νέα πολιτική λιτότητας της δεύτερης κυβέρνησης Παπανδρέου και διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ μαζί με την αριστερή τάση της ΠΑΣΚΕ, που οργανώθηκε σε νέα συνδικαλιστική κίνηση, τη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Εργατοϋπαλληλική Κίνηση. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 θα επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ.

Το 1996 ο Μητρόπουλος θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας για άλλη μια φορά με την κυβερνητική πολιτική του, για να προσχωρήσει στο νεοϊδρυθέν Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα. Στις εκλογές του ’96 ήταν υποψήφιος με το ΔΗΚΚΙ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 θα επανέλθει στο ΠΑΣΟΚ. Εντούτοις, θα συνεχίσει να διαφωνεί με την πολιτική του, κυρίως με την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, συμμετέχοντας ενεργά στην Επιτροπή δημοψηφίσματος του Μάαστριχτ μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις και προσωπικότητες που διαφωνούσαν με τις κατευθύνσεις της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Το 2010 ο Αλέξης Μητρόπουλος εκφράζει τη νέα διαφωνία του με την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.Αποφασίζει -παρά την ιδιότητά του ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ- να συμμετάσχει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΝ και από αριστερές συσπειρώσεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ , αποσπώντας ποσοστό 6,23%. Παράλληλα διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ. To Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς θα συμμετάσχει στην ίδρυση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *