Ελλάδα

Ναι στη δρομολόγηση του “Επτάνησος” είπε το Επιμελητήριο

Την θετική του άποψη για την δρομολόγη του πλοίου «Επτάνησος» στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης εξέφρασε το ΔΣ του Επιμελητηρίου που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και ενημερώθηκε για το αίτημα της εταιρείας ΣΤΡΙΝΤΖΗ.

Βέβαια η θετική γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου διατυπώνεται με προϋποθέσεις τις οποίες έκανε γνωστές ο Πρόεδρος Δημήτρης Γαργαλέας και άλλα μέλη της διοίκησης και σύμφωνα με αυτές δεν πρέπει να έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά να έχουμε τακτικές συγκοινωνίες και εξυπηρέτηση του κόσμου με λογικές τιμές στα εισιτήρια και ταυτόχρονα βιώσιμες εταιρείες.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος είπε:  «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη δρομολόγηση  ενός πλοίου γιατί οι πολλές γραμμές και τα δρομολόγια σημαίνουν ανάπτυξη για τον τόπο μας. Όμως δεν μπορεί να έχουμε τα φαινόμενα του Αιγαίου Πελάγους που κάποιοι μπήκαν μέσα στις γραμμές και έκαναν αθέμιτο ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να μονοπωλήσουν τις γραμμές και μετά τα νησιά να μην έχουν δρομολόγια όταν έφυγαν».

Εν τω μεταξύ η Κοινοπραξία πλοίων Ζακύνθου σε έγγραφό της, το οποίο γνωστοποίησε στο Επιμελητήριο, υπενθυμίζει ότι η νομοθεσία προβλέπει πως τα αιτήματα για τα δρομολόγια κατατίθενται στην αρχή κάθε έτους και δεν μπορεί κάποιος να θέλει να εκμεταλλευτεί μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι  σύμβουλοι του Επιμελητηρίου  και συμφώνησαν για ανοιχτές γραμμές.

Ο κ. Μαρίνος Στουφής  είπε ναι στη δρομολόγηση του πλοίου για να υπάρξει ανταγωνισμός και μείωση τιμών αλλά σημείωσε ότι το Επιμελητήριο δεν πρέπει να μπει στην λογική του πολέμου μεταξύ των εταιρειών.

Ο κ. Νίκος Τσίπηρας  κατηγόρησε τις τοπικές αρχές και είπε ότι κανένας αιρετός δεν ασχολείται με τα δρομολόγια των πλοίων που θα έπρεπε να είναι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα συζήτησης σε μια νησιωτική περιοχή. Κάλεσε την Κοινοπραξία να ακούσει την άποχη των κατοίκων για την εξυπηρέτηση του κόσμου και ζήτησε τακτικές συγκοινωνίες αλλά χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο κ. Πέτρος Λάζαρης είπε ότι δεν πρέπει οι ναυτιλιακές εταιρείες να βγάζουν χρήματα το καλοκαίρι και το χειμώνα να λένε όχι στα δρομολόγια γιατί το ζήτημα είναι ο αριθμός των δρομολογίων τη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Γιώργος Στασινόπουλος είπε ότι οι συγκοινωνίες φέρνουν ανάπτυξη και πρέπει να λένε ναι στα δρομολόγια όπως έγινε με το αίτημα της ΑΝΕΖ ενώ ζήτησε από την Κοινοπραξία πλοίων να μειώσει τις τιμές όπως έκανε και στην Κεφαλονιά.

Σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  θα συνεδριάσει και θα ασχοληθεί με το αίτημα της εταιρείας ΣΤΡΙΝΤΖΗ για δρομολόγηση του πλοίου «Επτάνησος» στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *