Ζάκυνθος

Νέος Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου ο Δ. Φιορεντίνος

Ο Διονύσης Φιορεντίνος, είναι ο νέος Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου και πλέον ξεκινά μια νέα σελίδα στην «ιστορία» του τοπικού συλλόγου, μετά την πολυετή παραμονή στην συγκεκριμένη θέση του απερχόμενου Προέδρου Διονύση Μακρη.

Θυμίζουμε πως ο κ. Φιορεντίνος αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Οι διαδικασίες για την συγκρότηση του προεδρείου, ανάμεσα στα μέλη του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Όπως προαναφέρθηκε, στη θέση του Προέδρου εξελέγη ο Διονύσης Φιορεντίνος, ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου ο Νικόλαος Λιβέρης. Στη θέση του Γραμματέα εξελέγη ο Νικόλαος Χαρακτινός και στη θέση του κοσμήτορα ο Σπύρος Κωστής. Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνεται από τους Διονύσιο Κυβετό, Αχιλλέα – Νικόλαο Ξένο, Ιωάννη Ρίκο και Διονύση Μακρή ως μέλη.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή του Κυνηγετικού Συλλόγου εξελέγησαν οι Ιωάννης Κάπαρης και ο Νικόλαος Λιβέρης, ενώ ο Κυνηγετικός Σύλλογος έχει ήδη απευθύνει αίτημα στη Διεύθυνση Δασών για τον ορισμό ταμία αλλά και τρίτου μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής.

 

 Δ. Φιορεντίνος: «Προτεραιότητα η έκδοση αδειών και η πάταξη της λαθροθηρίας!»

Την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας προτάσσει ο νέος Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Διονύσης Μακρής, στο πλαίσιο των δηλώσεων που πραγματοποίησε στην εφημερίδα μας μετά την εκλογή του.

Ο κ. Φιορεντίνος, σχολίασε πως η κυνηγετική περίοδος που ολοκληρώθηκε χαρακτηρίστηκε από τον περιορισμένο αριθμό αδειών θήρας και υπογράμμισε πως εν΄ όψει της νέας κυνηγετικής περιόδου θα γίνουν εντατικότεροι έλεγχοι.

Ο ίδιος, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες του Κυνηγετικού Συλλόγου, κάνοντας γνωστό πως η προσέλευση ήταν μειωμένη, αφού υπήρχε σύγχυση ως προς την προθεσμία της ψηφοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η κάλπη άνοιγε την ανατολή και έκλεινε τη δύση, στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου παρέμεινε ανοιχτή για λίγες μόνο ώρες, με απόφαση του Δικαστηρίου,  ελλείψει δικαστικών υπαλλήλων που χρειάζονται για να επιβλέπουν τις διαδικασίες.

«Στόχος μας είναι η πάταξη της λαθροθηρίας και δίνουμε έμφαση στην έκδοση αδειών θήρας! Θέλω να επιστήσω  την προσοχή των μελών μας που δεν εκδίδουν άδειες! Πέρα από τις περιπτώσεις που οφείλονται στην οικονομική κρίση, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις μη έκδοσης αδειών! Προειδοποιώ πως θα υπάρξουν έλεγχοι και από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή» δήλωσε ο κ. Φιορεντίνος και συμπλήρωσε πως η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών, θα ξεκινήσει παράλληλα με τη δημοσίευση της Κανονιστικής για το Κυνήγι μέσα στον Αύγουστο.

Αναφορά από το νέο Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου έγινε και στην πρωτοβουλία που ανέλαβε πρόσφατα ο νέος Διευθυντής Δασών σχετικά με την εκπόνηση μελέτης που θα επιτρέπει υπό προϋποθέσεις το ανοιξιάτικο κυνήγι.

Ο κ. Φιορεντίνος σχολίασε πως η άρση της απαγόρευσης για το κυνήγι την Άνοιξη αποτελεί αίτημα του Συλλόγου εδώ και δεκαετίες και υπογράμμισε πως θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη στον τόπο μας, από τουρίστες που θα έρθουν στη Ζάκυνθο για να κυνηγήσουν.

Ο ίδιος υποστήριξε πως το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο, ωστόσο πρέπει να υπάρχει διεκδίκηση.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας ΧΥΤΥ στο Βραχιώνα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να τηρηθεί η Νομοθεσία που αφορά τα καταφύγια άγριας ζωής όπως χαρακτηρίζεται  και η συγκεκριμένη περιοχή ενώ έκανε μνεία και στην συνδρομή των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου στην πρόληψη των πυρκαγιών με την οργάνωση εθελοντικών ομάδων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *