Ζάκυνθος

Νέα διαπλοκή στο πεδίο των WI-FI

 

Καταγγελίες για παράνομη εγκατάσταση κεραιών διανομής και πώλησης ιντερνετ σε δημόσια κτίρια για λογαριασμών ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την κάλυψη των τοπικών αρχών, άρχισαν να διατυπώνοναι εγγράφως σε διάφορες υπηρεσίες τα τελευταία 24ωρα.

Η υπόθεση σχετίζεται με την ανάπτυξη ιδιωτικών εταιρειών παροχής ιντερνετ και του πολέμου που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ ορισμένων εξ΄αυτών στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ήδη διατυπωθεί, ορισμένες αρχές, όπως ο Δήμος και το Λιμενικό ταμείο, φέρονται να έχουν απαξιώσει το δικαίωμα των πολιτών να κάνουν χρήση παροχής δωρεάν ίντερνετ και έχουν παραχωρήσει χώρους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την εγκατάσταση κεραιών, παρέχοντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, δίχως τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού και μιας σειρά από άλλες προϋποθέσεις , όπως ορίζει η νομοθεσία.

Οι ιδιωτικές αυτές εταιρείες στη συνέχεια πωλούν συνδρομές σύνδεσης με το Ιντερνετ ανταγωνιζόμενες ακόμα και τον ΟΤΕ, κάνοντας όμως χρήση των υπηρεσιών που τους προσφέρει δωρεάν και αδαπάνως ο Δήμος και το Λιμενικό ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κεραίες τέτοιες έχουν ήδη εγκατασταθεί στο κτίριο του ΞΕΝΙΑ, στο κτίριο του Δημαρχείου, στο κτίριο του Πνευματικού κέντρου, στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου, στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού ταμείου στο Πόρτο και σε ορισμένα σχολεία. Μάλιστα έχουν μεταφερθεί στην κοινή γνώμη και οι ενστάσεις που διατυπώνουν πολλοί ειδικοί επιστήμονες, όσον αφορά την εκπομπή ραδιενέργειας από τις συγκεκριμένες κεραίες και τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτή στη δημόσια υγεία.

Ηδη χθες μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την πρώτη καταγγελία δόθηκε εντολή να ξηλωθεί κεραία που βρίσκεται εγκατεστημένη σε κτίριο της ΔΕΥΑΖ στη Μπόχαλη.

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τόσο οι προϊστάμενοι του Δήμου όσο και οι προϊστάμενοι του Λιμενικού Ταμείου είναι να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος καθώς έχουν επιτρέψει τη βλάβη των συμφερόντων των οργανισμών που προΐστανται αλλά και των πολιτών της Ζακύνθου!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *