Ελλάδα

Μ. Κλαυδιανού: Η δυσαρέσκεια για το ΠΑΣΟΚ διοχετεύτηκε στο ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία προ των εκλογών εβδομάδα και όλα δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα δεν έχει ακόμα αποφασίσει στο σύνολό του πως θα εκφραστεί. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρίσκονται πολύ ψηλά και “ψαλιδίζουν” τα φτερά των – γνωστών από το παρελθόν – δύο μονομάχων.

Υπάρχει ακόμα η εντυπωσιακή στροφή ενός τμήματος της νεολαίας προς την άκρα δεξιά που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο φαινόμενο στην πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η 7η Μαΐου σε τίποτα δεν θα μοιάζει με την προηγούμενη ημέρα. Ενα νέο πολιτικό τοπίο θα έχει προκύψει και μια νέα πολιτική ισορροπία μεταξύ ευρωπαϊστών-μνημονιακών και αντιμνημονιακών, θα καθορίσει την δημιουργία νέας κυβέρνησης.

Επί της ουσίας αυτό που όλοι ευχόμαστε είναι να βγάλει το “φίδι από την τρύπα” η Γαλλία με το δικό της εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στην κρατούσα άποψη περί του συμφώνου σταθερότητας στην Ευρώπη, για να μην υποχρεωθεί η χώρα μας να υποστεί τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης αντιμνημονιακής ψήφου.

Έτσι κι αλλιώς η Ευρώπη βιώνει τις συνέπειες της νέας πολιτικής και δεν είναι η Ελλάδα αυτή που μόνο υποφέρει. Οι εξελίξεις που έρχονται δεν αφορούν πια μόνο μία χώρα και αυτό ίσως είναι ένας παράγοντας που πολλοί δεν είχαν προβλέψει πριν μερικούς μήνες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *