Ζάκυνθος

Μεγάλη ποσότητα παράνομων εμπορευμάτων εντόπισε το Λιμεναρχείο

Μία πολύ μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων που επρόκειτο να διατεθούν παρανόμως  στο νησί μας εντόπισε και κατάσχεσε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, μετά από εντατικούς  ελέγχους που διενεργήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο χώρο του λιμανιού και απέδωσαν καρπούς.

Το παράνομο αυτό εμπόρευμα, που περιελάμβανε από παιδικά παιχνίδια μέχρι ρολόγια, ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές, κατά πάσα πιθανότητα  επρόκειτο να διατεθεί σε διάφορες  περιοχές του νησιού, αφού κατασχέθηκαν  αντικείμενα που πολύ συχνά βλέπουμε να πωλούνται από διάφορους μικροπωλητές στις παραλίες αλλά και σε κεντρικούς τουριστικούς δρόμους!

Οι έλεγχοι από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο χώρο του λιμανιού, τις ώρες που γινόταν ο κατάπλους των πλοίων από Κυλλήνη. Αξίζει να σημειωθεί πως άνδρες του λιμενικού, φορώντας πολιτικά, εντόπιζαν παράνομο εμπόρευμα σχεδόν σε καθημερινή βάση και για το λόγο αυτό, το Λιμεναρχείο θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί πως πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος όσο και το Επιμελητήριο, έχουν θέσει στις αρμόδιες αρχές το πρόβλήμα του παραεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στις εμπορικές επιχειρήσεις που ήδη πασχίζουν για την επιβίωση τους.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λιμεναρχείο, το εμπόρευμα που κατασχέθηκε ήταν ρολόγια χειρός, ανδρικά και γυναικεία, είδη ένδυσης, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια, ηλεκτρικές συσκευές, φακούς, γυναικεία και αντρικά αξεσουάρ, τσάντες, πορτοφόλια, λέιζερ, μπαταρίες, ηλεκτρικές, ξυριστικές μηχανές και καπέλα.

Μιλώντας στον –Ε- ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας, σημείωσε πως το εμπόρευμα που κατασχέθηκε, αφού καταμετρηθεί θα καταστραφεί.

«Από την αρχή της σεζόν, είχαμε κάνει συσκέψεις με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου, με την συνδρομή και της Αστυνομίας και είχαμε δεσμευτεί πως θα διενεργούμε συνεχείς και εντατικούς ελέγχους στο λιμάνι για να διαπιστώσουμε περιπτώσεις που διενεργείται παραεμπόριο» ανέφερε ο Λιμενάρχης, συμπληρώνοντας πως η Υπηρεσία έκανε ελέγχους σε κατάπλους των πλοίων που έρχονταν από το λιμάνι της Κυλλήνης. Τα εμπορεύματα εντοπίστηκαν ήταν μέσα στα πλοία, είτε στα χέρια των επιβατών, είτε στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

«Υπήρχαν κούτες με εμπορεύματα χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή τους θα μπορούμε να ανακοινώσουμε συγκεκριμένο αριθμό» τόνισε ο Λιμενάρχης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον κ. Κοκκάλα, τα παράνομα αυτά εμπορεύματα εντοπίστηκαν στην κατοχή περίπου 20 αλλοδαπών, οι οποίοι όμως είχαν στην κατοχή τους όλα τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στην χώρα μας. Ως εκ τούτου δεν προβλέπεται η σύλληψή τους παρά μόνο η κατάσχεση των εμπορευμάτων που μετέφεραν και επρόκειτο να διαθέσουν στην τοπική αγορά.

Για τις ενέργειες του Λιμεναρχείου, ενημερώθηκαν και οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, οι οποίοι επανειλημμένως έχουν τονίσει την ανάγκη πιο εντατικών ελέγχων όχι μόνο στο λιμάνι αλλά και σε όλο το υπόλοιπο νησί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *