Ζάκυνθος

Μείωση που αγγίζει το 50% σε σχέση με πέρυσι στη γραμμή Σχινάρι – Πεσσάδα

Μείωση που αγγίζει ακόμη και το 50% σε σχέση με πέρυσι, καταγράφεται στην επιβατική κίνηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ζακύνθου Κεφαλονιάς και είναι χαρακτηριστικό πως παρά το μειωμένο πρωτόκολλο επιβατών που έχει το πλοίο που φέτος δρομολογήθηκε στη γραμμή (το ΒΑΣΟΣ Κ), δεν χρειάστηκε να προγραμματιστεί κανένα έκτακτο δρομολόγιο!

Υπενθυμίζεται πως ήδη ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής σεζόν (ο Μάης και ο Ιούνιος) χάθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης των δρομολογίων. Οι καθυστερήσεις ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής του πλοίου που δρομολογήθηκε στη γραμμή και έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Αυτό όμως που επισημαίνει ο ναυτικός και τουριστικός πράκτορας Κώστας Χιώνης, που εκπροσωπεί την εταιρεία που ανέλαβε τη γραμμή, είναι πως η κίνηση είναι έτσι και αλλιώς υποτονική, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες που η γειτονική Κεφαλονιά «γιόρτασε» τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο.

«Τα δρομολόγια συνεχίζονται κανονικά, αλλά η κίνηση είναι μειωμένη. Καταγράφεται μια μείωση της τάξης του 50% σε σχέση με πέρυσι, που δεν έχει να κάνει με το πρωτόκολλο του καινούργιο πλοίου, αφού δεν υπήρχε ζήτηση που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε. Το πλοίο γεμίζει, αλλά ακόμη και αυτές τις ημέρες της εορτής του Αγίου Γερασίμου, δεν χρειάστηκε να βάλουμε έκτακτο δρομολόγιο» ανέφερε ο κ. Χιώνης, ενώ παρατήρησε πως προς το παρόν δεν υπάρχει ζήτηση από τους μικροπωλητές που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Γερασίμου και οι οποίοι κατά κανόνα έπαιρναν το πλοίο από την Πεσσάδα για να ταξιδέψουν στη Ζάκυνθο και να δώσουν το παρόν στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Διονυσίου.

Μείωση τέλος καταγράφεται σύμφωνα με τον κ. Χιώνη και στις εκδρομές που διοργανώνουν τουριστικά γραφεία της Ζακύνθου προς την Κεφαλονιά. Αξίζει να αναφέρουμε πως μια φορά την εβδομάδα, δύο τουριστικά γραφεία οργανώνουν ξεχωριστές εκδρομές στην Κεφαλονιά, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χιώνης η εβδομάδα έχει επτά ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η κίνηση είναι πολύ υποτονική.

«Η μείωση είναι γενικότερη και αφορά και την γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης. Οι τουρίστες προτίμησαν προορισμούς που είναι προσβάσιμοι από την στεριά για να μην επιβαρυνθούν από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Όλα οφείλονται στην οικονομική αλλά και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος» τόνισε ο κ. Χιώνης, συμπληρώνοντας πως τα δρομολόγια από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου προς την Κεφαλονιά, θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *