Ελλάδα

Μαρία Κλαυδιανού: Στελέχη που οφείλουν την υπόστασή τους στο ΠΑΣΟΚ κρύφτηκαν

Σαφείς αιχμές για την στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αν και οφείλουν στο κόμμα την πολιτική τους ύπαρξη δεν το στήριξαν, άφησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κλαυδιανού σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, την συρρίκνωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και την αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερμηνεύοντας το πανελλαδικό αλλά και το τοπικό αποτέλεσμα, η υποψήφια Βουλευτής, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το τίμημα των λαθών του παρελθόντος, ωστόσο έκανε ειδική αναφορά και  στην στροφή πρώην  στελεχών του κόμματος στο ΣΥΡΙΖΑ, που απέβλεπαν  στο να είναι κοντά στην εξουσία.

Το φαινόμενο αυτό, διαπίστωσε η κ. Κλαυδιανού και σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που την κρίσιμη ώρα ήταν άφαντα εν αντιθέσει με  ψηφοφόρους του κόμματος που έμειναν κοντά στην παράταξη και την στήριξαν παρά τις δυσκολίες.

«Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και το βλέπαμε και προεκλογικά. Το δίπολο που δημιουργήθηκε στις προηγούμενες εκλογές μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οξύνθηκε, ενώ παράλληλα υπήρχε η ανάγκη σχηματισμού Κυβέρνησης οπότε ήταν αναμενόμενο οι ψηφοφόροι να συσπειρωθούν στα δύο αυτά κόμματα! Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μικρή απώλεια δυνάμεων μέσα σε αυτό το πλαίσιο κατά τη γνώμη μου είναι επιτυχία. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, παρά τα λάθη και τα σφάλματα του παρελθόντος, αναγνωρίζει την προσφορά του κόμματος και του αποδίδει έναν ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα έλεγα ότι υπάρχει ικανοποίηση, μια που ο διπολισμός αυτός περίμενα ότι θα μας οδηγήσει σε χαμηλότερα ποσοστά» σχολίασε και συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχει μια μαγιά από κόσμο, που μετά τις διαρροές στελεχών κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει στην  παράταξη να διατυπώσει τον καθαρό πολιτικό λόγο που έπρεπε εδώ και χρόνια να διατυπώνει. Να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και να ανασυγκροτηθεί, χωρίς να πρέπει να τηρεί εσωτερικές ισορροπίες και να μένει εγκλωβισμένη στο τάδε ή το δείνα συντεχνιακό αίτημα. Να μείνει κοντά στον απλό πολίτη και να καθαρίσει από κάθε ΄πονηρή΄ σκέψη»

Η υποψήφια Βουλευτής επέμεινε λέγοντας πως συντεχνίες και λογικές ενασχόλησης με τα κοινά, με μοναδικό στόχο το προσωπικό συμφέρον, δημιουργούν αναχώματα και εμποδίζουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Σχολιάζοντας το ότι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναζήτησαν πολιτικό χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια Βουλευτής ανέφερε:

«Το φαινόμενο αυτό κατά τη γνώμη μου εξηγείται από δύο λόγους: Πρώτον αυτά τα στελέχη, κατά τη γνώμη μου, πάνε όπου διαβλέπουν εξουσία και στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε αυτή προοπτική. Δεύτερον, ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι στιγμής χαϊδεύει αυτιά και αφήνει δυνατότητες για τέτοιες ελπίδες, σε όσους ήθελαν να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Δεν μίλησε για μεταρρυθμίσεις, δεν μίλησε για τομές και για συγκρούσεις. Στο προεκλογικό του πρόγραμμα μοιράζει χρήματα σε όλες τις κατευθύνσεις και ικανοποιεί αιτήματα χωρίς να μιλά για μεταρρυθμίσεις. Αυτό δεν ισχύει βέβαια για τους απλούς πολίτες που αγωνιούν για να τα φέρουν βόλτα και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί αναζητούσam ελπίδα και προσέβλεπan σε ότι καλύτερο του είπαν. Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα κίνητρα».

Ακόμη, η κ. Κλαυδιανού, σχολίασε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα ως παροδικά και επεσήμανε πως πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να εφαρμόσει στην πράξη.

Τέλος, σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο και το τοπικό αποτέλεσμα, η κ. Κλαυδιανού ανέφερε πως πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το δίλημμα του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

«Πέρα από το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, στη Ζάκυνθο είχε τεθεί το δίλημμα πως το Νομό θα εκπροσωπήσει, ή ο κ. Γάσπαρος ή κάποιος άλλος. Ο άλλος εν προκειμένω ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι αναπτύχθηκε μια άλλη δυναμική από αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν ήθελαν Βουλευτή τον κ. Γάσπαρο» ανέφερε.

Η κ. Κλαυδιανού τέλος, συνεχάρη τον κ. Σταύρο Κοντονή για την εκλογή του και απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους συνυποψηφίους μου, αλλά και τον κ. Κολύρη, ως επικεφαλής του εκλογικού αγώνα, που στην δυσκολότερη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ έβαλαν πλάτη και έδωσαν αγώνα, ενώ κάποιοι κρύφτηκαν και εξακολουθούν να κρύβονται. Μιλώ γι’ αυτούς που διατέλεσαν και διατελούν σε διάφορες θέσεις από το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που οφείλουν την πολιτική τους ύπαρξη και υπόσταση σε μια παράταξη και γι’ αυτούς τίθεται και θέμα πολιτικής ηθικής. Ευχαριστώ και τον κάθε έναν και την κάθε μια κάτοικο του νησιού, που στήριξαν την παράταξη στην δυσκολότερη φάση».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *