Κόσμος

Μέτρα στήριξης της κοινωνικής συνοχής εξετάζει η κυβέρνηση

Μέτρα στήριξης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και η θεσμοθέτηση παρεμβάσεων όπως το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όσους έχουν πράγματι ανάγκη, θα βρεθούν σήμερα, Τρίτη, στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.Στη απογευματινή σύσκεψη (16:00) θα λάβουν μέρος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Θ. Πάγκαλος και Ευάγγ. Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Σταυρόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής.

 

Στη συνάντηση θα εξετασθεί η πρόταση του κ. Βενιζέλου για το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης στο οποίο θα πρέπει να εμπίπτουν όλοι οι έλληνες πολίτες και όσοι αλλοδαποί μένουν μόνιμα στη χώρα. Το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε νοικοκυριό θα καθορίζεται κυρίως με βάση όχι μόνον το ατομικό εισόδημα και το συνολικό εισόδημα των μελών ενός νοικοκυριού, αλλά και μια σειρά από άλλες παραμέτρους όπως :

Η ιδιοκατοίκηση και γενικότερες συνθήκες στέγασης.

Οι πρόσοδοι από τυχόν περιουσία.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις δομές επαγγελματικής κατάρτισης.

Η πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (σε σχέση όχι μόνο με την ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και με τον τόπο κατοικίας και με την ύπαρξη συγγενών ή οικείων που μπορούν να στηρίζουν μοναχικά άτομα).

Η παροχή ειδικών υποστηρικτικών υπηρεσιών σε περιπτώσεις αναπηρίας, χρόνιας ασθένειας, χρήσης ναρκωτικών, εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, αποσάρθρωσης της βασικής οικογενειακής δομής κ.ο.κ.

Η πρόσβαση σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. κάρτα πολιτισμού) και γενικά σε δράσεις που αφορούν τον ελεύθερο χρόνο (όπως π.χ. συναντήσεις στα ΚΑΠΗ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *