Ελλάδα

Κ. Μπρεντάνος: Τα all inclusive πήραν τους πελάτες των δικών μας επιχειρήσεων

Η συνεργασία μεταξύ των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, που θα παρέχουν πακέτα υπηρεσιών στους τουρίστες σε συγκεκριμένες τιμές, μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην πρακτική των all inclusive, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας κ. Μπρεντάνος Κωνσταντίνος στο ραδιόφωνο του –Ε-.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας υπογράμμισε πως η πολιτική των all inclusive που προσφέρουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί από την ίδια την Πολιτεία, ενώ μεταφέροντας την εικόνα του τουρισμού και στην Κέρκυρα, όπου δραστηριοποιείται, σημείωσε πως οι τουρίστες έχουν αυξηθεί αλλά τα κέρδη τα καρπώνονται μόνο οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

«Το χρήμα δε διαχέεται στην τοπική οικονομία, αφού οι τουρίστες εγκλωβίζονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Εκεί κοιμούνται, τρώνε και διασκεδάζουν!  Για αυτό το μοντέλο των all inclusive, χτύπαγα το καμπανάκι του κινδύνου εδώ και 18 χρόνια, λόγω των επιπτώσεων που θα είχε στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και την περιφερειακή οικονομία» σημείωσε αρχικά ο κ. Μπρεντάνος, τονίζοντας πως η πρακτική αυτή τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε και πως οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες απορρόφησαν τους παραδοσιακούς πελάτες των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Ως  «απάντηση» σε αυτού του είδους την τακτική, ο κ. Μπρεντάνος, πρότεινε την συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

«Πολλοί λένε πως πρέπει να ψηφιστεί Νόμος που θα καταργήσει τα πακέτα αυτά, ή θα βάλει περιορισμούς. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο μιας ελεύθερης οικονομίας. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο τουρισμού: Πρόταση δική μου είναι να συνεργαστεί ο κλάδος ο δικός μας με την εστίαση και τη διασκέδαση και ο τουρίστας που θα μένει σε ένα κατάλυμα, να μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων που μπορεί να φάει ή να διασκεδάσει με συγκεκριμένες τιμές. Τις τιμές αυτές μπορεί να τις γνωρίζει πριν κλείσει τις διακοπές του για να κάνει τον προϋπολογισμό του» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ και συμπλήρωσε πως το μοντέλο των all inclusive αναπτύσσεται και λόγω της οικονομικής κατάστασης των τουριστών.

Ο κ. Μπρεντάνος, σχολίασε πως η δυσκολία στο να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο έχει να κάνει με την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ των…Ελλήνων.

Σε ότι αφορά την συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δήλωσε ότι αποτελεί ακόμη μια απάντηση και σχολίασε πως αν δεν είχε γίνει στην Κέρκυρα, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη για τις επιχειρήσεις.

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι έχουμε όπλα στα χέρια μας και αυτά είναι το διαδίκτυο αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων ανέλαβε την συνεργασία με την RyanAir και αλλοίμονο αν δεν το είχαμε κάνει! Αυτές οι εταιρείες βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις που δεν συνάπτουν συμβόλαια με τους τουρ οπερέιτορς» σημείωσε σχετικά.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ, σχολίασε πως πολλές επιχειρήσεις του κλάδου είναι κλειστές παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αυτή η κατάσταση αφορά κυρίως μικρές επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της αγοράς, όπου οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και χρειάζεται προώθηση, καλές τιμές και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Για τους Έλληνες τουρίστες, η εικόνα είναι μάλλον αποκαρδιωτική και ο κ. Μπρεντάνος εκτίμησε πως η μείωση θα αγγίξει το 60% σε σχέση με πέρυσι.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *