Ζάκυνθος

Κωνσταντίνου: Δήμαρχε γιατί ξέχασες να επιστρέψεις τα χρήματα;

Η παράλειψη του Δήμου να μην έχει επιστρέψει ακόμα στους καταναλωτές – παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που έχει δώσει –  τα χρήματα από τις παράλογες αυξήσεις στα τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών, έδωσε την αφορμή στην παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” και στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κωνσταντίνου να θέσουν  το θέμα δημόσια.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ ο κ. Κωνσταντίνου ζητά  αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση με τα τετραγωνικά μέτρα των κτιρίων και για επιμέρους ζητήματα μετά την καταμέτρηση και τα ευρήματά της.

Οι εξελίξεις αυτού του ζητήματος, που εδώ και ένα χρόνο ταλανίζουν το Δήμο και τους δημότες, θα πρέπει να δοθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου έβαλε όλους προ των ευθυνών τους.

Η υπόθεση με την καταμέτρηση των τετραγωνικών που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο το νησί, αφενός γιατί εντοπίστηκαν πολλά λάθη και αφετέρου γιατί μπήκαν τέλη σε όλες τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, έχει αφήσει αρκετά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Στη διάρκεια των ερωτήσεων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Πέμπτη ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντίνου έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα προς το Δήμαρχο:

Πότε θα επιστραφούν στους δημότες τα χρήματα από τα επιπλέον τετραγωνικά που καταμετρήθηκαν και στη συνέχεια διορθώθηκαν με σχετικές αιτήσεις που υπέβαλαν οι δημότες στα γραφεία του Βανάτου; Ο Δήμαρχος είχε πεί παλιά ότι το θέμα της επιστροφής χρημάτων τακτοποιείται αλλά προς το παρόν δεν έγινε γνωστό το όνομα κανενός δημότη που να πήρε χρήματα πίσω.

Αναλυτικά στοιχεία για τις ξενοδοχειακές μονάδες αναφορικά με τα χρήματα που πληρώνουν αυτές οι κατηγορίες επαγγελματιών ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη μεταξύ όλων και να μην επιφορτίζονται α βάρη τα φτωχά νοικοκυριά.

Τι απέγινε με την αποκαλυψη των 2000 παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος που δήλωναν μηδέν τετραγωνικά και οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή επίπτωση ή τιμωρία, καθώς όλα αυτά τα χρόνια παρασιτούσαν σε βάρος των υπολοίπων.

Τι θα γίνει με αυτούς ρώτησε ο κ. Κωνσταντίνου το Δήμαρχο και ο κ. Μποζίκης απάντησε ότι αυτοί οι 2000 τώρα πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς αλλά για τις παρανομίες που έκαναν μέχρι το 2012 δεν εστάλη κανένας φάκελος στη Δικαιοσύνη ούτε μπήκε κανένα πρόστιμο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *