Ελλάδα

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προτείνει ο Βενιζέλος

Θετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προοπτική συγκρότησης μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας από όλα τα κόμματα που έχουν δηλώσει τον φιλοευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, ανεξάρτητα με τη θέση τους απέναντι στο μνημόνιο. “Ο Θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη του δήλωση, μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Εξηγώντας το κακό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος είπε ακόμη ότι η παράταξη εισέπραξε το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “πικράναμε το λαό για να προστατέψουμε το μέλλον του έθνους” και ότι “η ιστορία θα μας κρίνει”.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πάνω σε αυτές τις επιλογές του κινήματος “στην δική μας πλάτη, στήθηκε ένας ξέφρενος χορός δημαγωγίας και λαϊκισμού από δεξιά και αριστερά”. “Δώσαμε ένα κρίσιμο αγώνα λέγοντας την αλήθεια. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική διαδρομή της παράταξης και υποχρεωμένοι να την αναγεννήσουμε” πρόσθεσε.

Δήλωσε, επίσης, αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ: “Πιστεύουμε ότι παραμένει αμετάβλητος ο αξιακός πυρήνας του Κινήματος… Πρέπει να ξαναγεννήσουμε την παράταξη με ριζοσπαστική διάθεση να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της από όλες τις απόψεις”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *