Ελλάδα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου

35η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου, που άνοιξε τις πύλες την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κρίνοντας σημαντική τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση αυτή, καθώς ένας μεγάλος αριθμός Σέρβων (600.000 την περσινή χρονιά) έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα, πολλοί εξ’ αυτών στα νησιά του Ιονίου.

«Η προσέλευση επισκεπτών αλλά και επαγγελματιών του Τουρισμού στην έκθεση του Βελιγραδίου, ο μεγάλος αριθμός που πέρασε από το περίπτερο των Ιονίων Νήσων αλλά και οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τους αρμόδιους τουριστικούς πράκτορες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, «μας κάνουν αισιόδοξους για την προτίμηση των Σέρβων στην Ελλάδα αλλά και τα Ιόνια Νησιά, η πρόσβαση στα οποία και μέσω της Εγνατίας οδού είναι πλέον πιο εύκολη και πιο σύντομη. Επιπλέον», πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, η αγάπη των Σέρβων για την πατρίδα μας είναι δεδομένη, όπως και οι στενοί δεσμοί – ιστορικοί και πολιτιστικοί – που υπάρχουν μεταξύ μας και ιδιαίτερα με την περιοχή μας.

Το ίδιοι αισιόδοξοι είναι και οι τουριστικοί πράκτορες από τα Ιόνια Νησιά, με τους οποίους συναντήθηκα κατά τη διάρκεια της έκθεσης», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος, εκτός των άλλων έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, Bratislav Petkovic, καθώς και επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Σημειώνεται ότι το περίπτερο της Π.Ι.Ν. επισκέφτηκε και η ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλλογιάννη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Δήμαρχος  Κέρκυρας, Ι. Τρεπεκλής, Δήμαρχος Λευκάδας, Κ. Αραβανής, ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Καλούδης, εκπρόσωπος ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων Λευκάδας, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ κος Μάμαλος.

Σημαντική η έκθεση

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η έκθεση του Βελιγραδίου είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση Τουρισμού στη Σερβία. Ανταποκρινόμενη στα διεθνή πρότυπα, για περισσότερα από 30 χρόνια έχει δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με τους εκθέτες της, προσφέροντας ποιότητα και ποικίλες δραστηριότητες και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εκθετών κάθε χρόνο.

Πέρυσι, περισσότεροι από 880 εκθέτες συμμετείχαν στην ITTFA, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε 58.000. Ο διεθνής χαρακτήρας της εκδήλωσης, η οποία προσελκύει περισσότερους εκθέτες κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου, επιβεβαιώνεται με περισσότερους από 250 συμμετέχοντες από 43 χώρες.

Μια σειρά από βραβεία και αναγνωρίσεις αποδεικνύουν ότι η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου είναι η πιο επιτυχημένη εκδήλωση τουρισμού στη Σερβία και τη γύρω περιοχή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *