Κοινωνία Πολιτισμός

Η παρουσίαση του λευκώματος ”Ζάκυνθος” της Διονυσίας Αλεξιάδη

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ”Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ”

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, πλημμυρισμένη από το ζακυνθινό χρώμα και φως, έγινε χθες το βράδυ στην αίθουσα της «Λέσχης ο Ζάκυνθος» όπου παρουσιάστηκε το φωτογραφικό λεύκωμα της Διονυσίας Πόθου Αλεξιάδη με τίτλο ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την εφημερίδα ΕΡΜΗΣ και η μαζική παρουσία του κοινού στην αίθουσα απέδειξε το γνήσιο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για κάθε τι που είναι συνυφασμένο με το «Άνθος της Ανατολής».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι τοπικές αρχές ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η νέα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου η οποία περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την ιδιαίτερη πατρίδα της, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί από τις φωτογραφίες της καλλιτέχνιδας και φίλη της, Διονυσίας Πόθου, μέσα στο λεύκωμα.

Ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συνετός καλωσόρισε όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του λευκώματος μιας ζακυνθινιάς και μίλησε για τη ζωή και το έργο της Διονυσίας Πόθου Αλεξιάδη η οποία έχει σπουδάσει φωτογραφία, ζωγραφική, ιστορία της τέχνης και εσωτερική διακόσμηση.

Ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος Τίτος Αθανασιάδης, ο εκδότης Αλέξης Ζαούσης, ο συγγραφέας Διονύσης Μουσμούτης και ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος.

Το λεύκωμα με το γαλάζιο χρώμα του Ιονίου να κυριαρχεί στις σελίδες του, άφησε σε όλους τις καλύτερες των εντυπώσεων και δόθηκε η υπόσχεση ότι η φωτογράφος θα μας ταξιδέψει ξανά στη Ζάκυνθο με τη νέα δουλειά της που θα είναι εμπνευσμένη από την γενέθλια γη.

Η Διονυσία Πόθου- Αλεξιάδη αναφέρει για τη δουλειά της….

Γεννήθηκα στη Ζάκυνθο, το μυροβόλο νησί του Ιονίου, όπου οι άνθρωποι – γλεντζέδες, ταξιδευτές, ονειροπόλοι, γεμάτοι ρυθμό, φανατικοί λάτρεις της μουσικής και της ποίησης – ζουν μεταξύ του ονειρικού Ομηρικού βασιλείου του Οδυσσέα, της βενετσιάνικης αρχοντικής αύρας και της φιλελεύθερης κουλτούρας του Νέου Ελληνισμού. Ακροβατούν μεταξύ του ένδοξου χθες και της σημερινής πραγματικότητας.

Λίκνο μου είναι το Μέσω Γερακαρίο.

Στη κοινωνία του, μικρή σε αριθμούς, λιτή σε ανάγκες, αφοσιωμένη στις παραδόσεις, υπερήφανη για τα έργα των μελών της, έζησα τα πρώτα παιδικά μου χρόνια «θησαυροφυλάκιο της ζωής μου», σε μια γνήσια και αυθεντική εποχή, πιστή στις αξίες που η ίδια μου δίδαξε.

Η φύση της Ζακύνθου και οι ομορφιές της, το απέραντο και βαθύ γαλάζιο της θάλασσας της, το χρυσοπράσινο των φύλλων των ελαιώνων της από τις ακτίνες του ήλιου, οι ευωδίες των ανθισμένων περιβολιών της, οι φεγγοβόλες νύχτες της, οι παφλασμοί των κυμάτων στις παραλίες της, οι ήχοι των μαντολινάτων και οι μελωδίες των κανταδόρων της στις γειτονιές της, μ’ έκαναν να λατρέψω αυτό τον ευλογημένο τόπο και ν’ αφοσιωθώ σ’ αυτόν ψυχικά και πνευματικά, προσφέροντας του το παρόν Λεύκωμα, που ελπίζω να είναι η αρχή.

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται σε αυτό, είναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης «συναισθηματικής» φωτογράφησης για την πατρίδα μου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *