Ελλάδα

Ερώτηση στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ για το Τμήμα αλλοδαπών και το Δ. Συνετό

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν στις 9 Μαρτίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και βουλευτής του κόμματος Βασίλης Μουλόπουλος για το Τμήμα αλλοδαπών του Δήμου με αφορμή τις καταγγελίες του δημοτικού υπαλλήλου Διονύση Συνετού.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι παρά τις καταγγελίες του αρμοδίου υπαλλήλου δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά της δημοτικής αρχής η εξέταση της καταγγελίας. Αντί αυτού ο υπάλληλος υφίσταται διώξεις με τελευταία αυτή που αφορά απόφαση του Δημάρχου (194/2012) με την οποία του επεβλήθη ποινή 10 εργασίμων ημερών ενώ είχε προηγηθεί κι άλλη απόφαση με ποινή 5 ημερών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει γνωστό ότι και η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εκφράσει τη συμπαράστασή της προς τον υπάλληλο. Επίσης σημειώνει πως υπάρχει δίωξη κατά ενός υπαλλήλου που ενυπόγραφα ζητά την τήρηση της νομιμότητας σε μια δημόσια υπηρεσία.

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα υπουργική παρέμβαση προκειμένου να γίνει έλεγχος στο Δήμο και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο γραφείο αλλοδαπών. Επίσης ζητείται η αποκατάσταση του διωκόμενου υπαλλήλου Διονύση Συνετού.

Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, θα παραχωρήσει σήμερα Δευτέρα 19 Μάρτη στις 1.30 μμ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΣΕ Ζακύνθου, με θέμα   το χαράτσι του Δήμου στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και η καθολική κινητοποίηση της ζακυνθινής κοινωνίας ενάντια στην ανήθικη φορομπηχτική επίθεση της δημοτικής αρχής. Στην συνέντευξη θα γίνει ενημέρωση και για την ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών (ΑΠ: 6529/ 09-03-2012) που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βασίλης Μουλόπουλος, προκειμένου να παρέμβει άμεσα για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο τμήμα αλλοδαπών του δήμου Ζακύνθου και να αποκατασταθεί ηθικά και υλικά ο διωκόμενος εργαζόμενος στο δήμο Διονύσης Κ Συνετός

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *